Vijesti / Regija

vikend izvješće prometne policije

Policija u Donjem Miholjcu zaustavila vozačicu s gotovo 3 promila alkohola u krvi

Policija u Donjem Miholjcu zaustavila vozačicu s gotovo  3 promila alkohola u krvi
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna

U vremenu od 3. do 5. srpnja na području PU osječko-baranjske u prometu je zaustavljeno 30 vozača (22 vozača osobnih automobila, 7 vozača bicikla i 1 vozač mopeda) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano je još 205 prekršaja od čega 113 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 14 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 6 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje, 1 prekršaj upravljanja pod zabranom, 4 prekršaja upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 prekršaj odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu i 38 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 3. srpnja, u 23,10 sati u Donjem Miholjcu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen osobni automobil kojim je upravljala 38-godišnja hrvatska državljanka iz Marijanaca. Vozačici osobnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,95 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 
U petak, 3. srpnja oko 21,35 sati u Branjinom Vrhu, u nadzoru prometa zaustavljen je 31-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira, koji je upravljao biciklom te mu je utvrđena nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilograma. Vozač bicikla smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Do sada je u 2020. godini pet puta zaustavljen da upravlja biciklom pod utjecajem alkohola i svaki puta mu je određeno zadržavanje.
 
Jučer, 5. srpnja, u 5,08 sati u Osijeku, u Ulici Josipa Jurja Strossmayera, u nadzoru prometa zaustavljen je teretni automobil najveće dopuštene mase 1880 kg kojim je upravljao 35-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču teretnog automobila utvrđena je nedozvoljena prisutnost alkohola u krvi od 2,32 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.


Izdvojeno

Reci što misliš!