Vijesti / Regija

razvoj cikloturizma

Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze između Ernestinova i Antunovca

Počeli radovi na izgradnji biciklističke staze između Ernestinova i Antunovca
OBŽ

Ukupna vrijednost projekta je 7,49 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 6,35 milijuna kuna

Župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić nazočio je jučer (1. srpnja 2020. godine) otvaranju novih radova na izgradnji biciklističkih staza na području Općine Ernestinovo.

Riječ je o realizaciji projekta „Izgradnja biciklističke infrastrukture u Općini Ernestinovo“ čija je svrha poboljšanje povezanosti na linijama koje služe za dnevne migracije, povećanje korištenja javnih sredstava prijevoza, smanjenje emisija CO2 te povećanje sigurnosti biciklista i ostalih sudionika u prometu kroz izgradnju biciklističkih i biciklističko-pješačkih staza na području Općine Ernestinovo, kao dijela mreže biciklističke infrastrukture Urbane aglomeracije Osijek.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Župan Anušić naglasio je veliki sigurnosni i ekološki značaj biciklističkih staza te pohvalio općinsko vodstvo na uspješnoj realizaciji tog i drugih projekata koji se realiziraju korištenjem sredstva europskih fondova. Dodao je kako se projektom omogućava kvalitetna biciklistička povezanost između Ernestinova, Antunovca i Osijeka, ali i dalje, sve do Pečuha.

Ukupna vrijednost projekta je 7,49 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstava iz Kohezijskog fonda Europske unije iznose 6,35 milijuna kuna.

Kako ističe općinska načelnica Marijana Junušić, ovom će se investicijom do rujna iduće godine izgraditi 6,5 kilometara novih biciklističkih i biciklističko-pješačkih staza na području Općine Ernestinovo, značajnih za stanovnike ovih naselja, ali i za promoviranje i razvoj cikloturizma na području Općine i Osječko-baranjske županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!