Vijesti / Regija

potpisan sporazum

Država, Grad i Županija grade novu srednju školu u Donjem Miholjcu

Država, Grad i Županija grade novu srednju školu u Donjem Miholjcu
OBŽ

Ugovoreni rok završetka investicije je travanj 2022. godine

Tik uz gradilište nove Srednje škole Donji Miholjac, jučer (30. lipnja 2020. godine) župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak i gradonačelnik Grada Donjeg Miholjca Goran Aladić potpisali su Sporazum o izgradnji zgrade i sportske dvorane ove škole u Donjem Miholjcu.

Investicija iznosi 50 milijuna kuna, a jučerašnjim sporazumom određeni su omjeri u sufinanciranju, pa će Ministarstvo znanosti i obrazovanja osigurati 80 posto (40 milijuna kuna), a Županija i Grad po 10 posto, odnosno po pet milijuna kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svi potpisnici Sporazuma izrazili su zadovoljstvo što je gradnja nove škole i sportske dvorane, ukupne površine 4.600 kvadratnih metara, napokon počela. Naime, postojeća zgrada izgrađena je 1932. godine, pa su uvjeti za boravak i rad njenih 240 učenika i njihovih učitelja izrazito loši, redovita ulaganja u održavanja su velika i skupa, no rješenje za novu školu tražilo se od 2008. godine - do sada. Ugovoreni rok završetka investicije je travanj 2022. godine.FOTO: OBŽ


Izdvojeno

Reci što misliš!