Vijesti / Regija

Koronakriza u Đakovu

Đakovački dogradonačelnik: ''Ne možemo uvoditi rigorozne mjere, uzdamo se u odgovornost građana''

Ulice Đakova su puste, očito su Đakovčani ozbiljno shvatili situaciju

Ples s virusom se nastavlja. U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 34 slučaja novooboljelih od koronavirusa pa je trenutačno zaraženo 463 ljudi. Jedan pacijent je na respiratoru u Splitu. Najviše je novozaraženih u Zagrebu. Drugo žarište je Đakovo gdje se u izolaciji nalazi 1500 ljudi, a uvode se i nove mjere.

Ulice Đakova su puste, očito su Đakovčani ozbiljno shvatili situaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Danas je manje zaraženih nego jučer i to budi optimizam. Nitko od krizmenika nije pozitivan. Zadnjih dana kada su vršena testiranja na 140 uzoraka svih krizmanika koji su bili na obredu i vezani za cijelu priču, ipak nitko nije zaražen. Postoje tri krizmanika koji su zaraženi, ali vjerojatno izvor zaraze nije sam događaj", rekao je u RTL-u Danas đakovački dogradonačelnik Robert Francem.

Ukinuta su i sva javna okupljanja i to do daljnjega. Francem kaže: "Bilo je nužno u ovom razdoblju donijeti svrhovitu odluku. Trajat će do daljnjega, ovisi o epidemiološkoj slici. Danas je ona, možemo reći, pozitivna, ali ne znamo kako će biti u idućem vremenu. 14 dana je sigurno neki minimum".

Gradske vlasti uzdaju se i u ponašanje građana.

"Odgovornost Đakovčana bila je vidljiva u kritičnom razdoblju prije nekoliko mjeseci kada je virus bio najpogubniji. Ispada da mi idemo iz krajnosti u krajnost. Odgovornost građana je ono u što se najviše pouzdamo. Život mora ići dalje, ne mogu se uvoditi rigorozne mjere koje će ići u smjeru potpune blokade", rekao je Francem.


Izdvojeno

Reci što misliš!