Vijesti / Regija

stožer civilne zaštite OBŽ u đakovu

Nove mjere u Đakovu: U trgovine samo s maskama, ograničen rad ugostiteljskih objekata, nema krizmi i pričesti

Nove mjere u Đakovu: U trgovine samo s maskama, ograničen rad ugostiteljskih objekata, nema krizmi i pričesti
Dubravka Petric/PIXSELL

Donesene mjere vrijediti će sljedećih 14 dana

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije zasjedao je danas u Đakovu i donio niz epidemioloških mjera za sva naselja grada Đakova u trajanju od 14 dana.

Odgođena su javna okupljanja. Svatovi se ograničavaju na maksimalno 200 ljudi uz to da se popis gostiju dostavi Stožeru kako bi se uvjerili da nema zaraženih osoba ili osoba u samoizolaciji. Na bazenu može biti do 300 ljudi. Ugostiteljski objekti raditi će uz pridržavanje svih važećih mjera i najduže do ponoći. Krizme i pričesti se odgađaju, a misna slavlja su dopuštena samo na otvorenom. Na ulazima u trgovine vršit će se dezinfkecija, nošenje maski bit će obavezno te će biti reduciran broj kupaca. Na ulascima u javne objekte također dezinfekcija, obvezne maske, mjerenje temperature, reduciran broj korisnika s kontrolom ulaska, izlaska. Rekreativne aktivnosti dopuštene su uz uvjet da se ne koriste svlačionice. Gradska komunalna tvrtka dezifincirat će sprave na igralištima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na đakovačkom području je trenutno 120 oboljelih od Covida-19, a u samoizolaciji oko 1200 ljudi. U posljednjih 24 saat u Đakovu je zabilježeno 7 novih slučajeva zaraze.

"Brojke danas ulijevaju optimizam da će se situacija odvijati u smjeru koji očekujemo i ovaj tjedan treba iskoristiti da se što manje krećemo i okupljamo. Sve možemo, ali se ne moramo nepotrebno okupljati i grupirati. Život nije stao, ali se malo moramo primiriti", rekao je gradonačelnik Mandarić i dodao kako se nada da su ove mjere dovoljne, ali ako ne budu bile dovoljne, da će se razmatrati daljnje mjere.


Izdvojeno

Reci što misliš!