Vijesti / Regija

zaustavljena 32 vozača pod utjecajem alkohola

Vikend izvješće prometne policije: Vozili alkoholizirani i za vrijeme zabrana

Vikend izvješće prometne policije: Vozili alkoholizirani i za vrijeme zabrana
Grgo Jelavic/PIXSELL

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. lipnja, u 23,50 sati, u Ulici Zeleno polje u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 29-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca

U razdoblju od 26. do 28. lipnja, na području Policijske uprave u prometu su zaustavljena 32 vozača; 24 vozača osobnih automobila, 6 vozača bicikla i 2 vozača motocikla, koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Osim alkohola, evidentirana su još 228 prekršaja od čega 115 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 18 prekršaja nekorištenje sigurnosnog pojasa, 34 prekršaja nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 prekršaja upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 prekršaja upravljanje pod zabranom, 3 prekršaja upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom i 53 ostala prekršaja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je 27. lipnja, u 23,50 sati, u Ulici Zeleno polje u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 29-godišnji hrvatski državljanin iz Josipovca. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,15 grama po kilogramu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci, kada stekne pravo na upravljanje i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 27. lipnja, u 5 sati, u Osijeku, u Ulici Europske Avenije, u nadzoru prometa zaustavljen je 33-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba. Vozač je upravljao osobnim automobilom i odbio se alkotestirati te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 27. lipnja, u 19,40 sati, u Branjini, u nadzoru prometa zaustavljena je 36-godišnja hrvatska državljanka iz Gajića. Vozačica je upravljala osobnim automobilom, utvrđena joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu te je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.
Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 27. lipnja, u 20,20 sati, u Razbojištu, u nadzoru prometa zaustavljen je 53-godišnji hrvatski državljanin iz Majara. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,58 grama po kilogramu.  Vozač je unazad 3 godine 2 puta pravomoćno presuđivan za upravljanje pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 25 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 27. lipnja, u 23,55 sati, u Osijeku, u Ulici kneza Trpimira, u nadzoru prometa zaustavljen je 32-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,68 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 40000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 28. lipnja, u 1 sat, u Valpovu, u nadzoru prometa zaustavljen je 63-godišnji hrvatski državljanin iz Belišća koji je upravljao neregistriranim osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,23 grama po kilogramu. Uhićen je sukladno Prekršajnom zakonu.
Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 37000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 60 dana i 10 negativnih prekršajnih bodova


Izdvojeno

Reci što misliš!