Vijesti / Regija

premijer posjetio đakovo

Plenković u Đakovu: '‘Mi ćemo kao sustav učiniti sve da spriječimo daljnje širenje zaraze u gradu’'

Plenković u Đakovu: '‘Mi ćemo kao sustav učiniti sve da spriječimo daljnje širenje zaraze u gradu’'
Davor Javorovic/PIXSELL

Plenković posjetio Đakovo kako bi ohrabrio gradonačelnika i poslao poruku građanima Đakova da budu oprezni, da se pridržavaju mjera higijene, dezinfekcije i distance

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je jučer iz Đakova kako će državni sustav učiniti sve da spriječi daljnje širenje zaraze koronavirusom u tom gradu. Plenković se u Đakovu, novom žarištu širenja zaraze u Hrvatskoj, sastao s čelnicima Gradske uprave te gradskog i županijskog Stožera civilne zaštite.

Kako donosi HINA, nakon sastanka je izjavio kako se, prema informacijama iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i testovima koji se obavljaju u ovom trenutku, “čini da je manji broj novozaraženih, ali ti će podatci biti dostupni sutra”.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dodao je kako je sa suradnicima došao ohrabriti gradonačelnika Marina Mandarića i poslati poruku svim građanima Đakova da budu oprezni, da se pridržavaju mjera higijene, dezinfekcije i distance, “što je zasigurno najbolji način u preveniranju daljnjeg širenja virusa covid-19 u Đakovu”.

Karantena nije opcija

Plenković je najavio kako će sutra zasjedati gradski Stožer civilne zaštite s kolegama sa županijske razine, a doći će i novi epidemiološki timovi iz Virovitice i Slavonskog Broda te pomoći aktivnostima u županiji i “mi ćemo kao sustav učiniti sve da spriječimo daljnje širenje zaraze u gradu Đakovu”.

đakovo
ukupno 115 oboljelih Šef đakovačkog Stožera objasnio zašto Đakovo nije u karanteni

Na upit novinara smatra li da treba razmišljati o karanteni i zatvaranju Đakova, odgovorio je kako, prema informacijama koje ima od Stožera, smatra da to nije opcija te da su epidemiolozi jako dobro obradili trenutno pozitivne osobe i njihove kontakte.

“Ono što je važno je da se svi pridržavaju mjera. Koliko shvaćam, noćni klub koji je ovdje inače radio je zatvoren, pa ne očekujem neku lokalnu transmisiju u noćnim satima. Bitno je da su krizme odgođene za dva tjedna, prema tome radi se na tome da nema nikakvih događaja koji bi na bilo koji način ugrozili stanovnike Đakova u idućim danima”, istaknuo je.


Izdvojeno

Reci što misliš!