Vijesti / Regija

ŽUPANIJSKI STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

35 novih slučajeva zaraze u Osječko-baranjskoj županiji, 1188 osoba u samoizolaciji, Stožer uveo nove mjere

35 novih slučajeva zaraze u Osječko-baranjskoj županiji, 1188 osoba u samoizolaciji, Stožer uveo nove mjere
Dubravka Petric/PIXSELL

Skoro 1200 ljudi je u samoizolaciji, a Đakovo od danas ima status najvećeg žarišta na području OBŽ, odgađaju se prve pričesti i krizme

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji je 35 novooboljelih od koronavirusa, od toga je 33 slučaja u Đakovu, 1 u Osijeku, 1 u Valpovu. Ukupno je testiranih 173 uzoraka. Trenutno je 143 aktivna slučaja zaraze na području županije, a 24 pacijenta su hospitalizirana. 

1188 osoba je u samoizolaciji, 285 više u odnosu na jučer. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dosad je ukupno u županiji zaraženo dvanaestero djece

Županijski stožer civilne zaštite na današnoj je sjednici donio i nove odluke. U Đakovu se odgađaju sva društvena i javna događanja. Misna slavlja će se održavati uz pridržavanje epidemioloških mjera te preporuku da budu održavana vani, a prve pričesti i krizme na području cijele Osječko-baranjske županije odgađaju se na minimalno dva tjedna. Prema preporukama svatovi se mogu održavati ako imaju do 200 ljudi, ali Stožer će poslijepodne predstaviti novi paket mjera u kojemu će biti spomenuta i održavanja svatova na području Đakova u narednih dva tjedna. 

Tržnica u Đakovu se neće zatvoriti, ali radit će uz posebno stroge mjere. 

O daljnjim mjerama raspravljat će se i dalje te će Đakovo kao najveće žarište imati poseban status. Županijski stožer civilne zaštite će zasjedati i poslijepodne, a do sutra će biti pripremljen set mjera koji će odnositi na cijelu Osječko-baranjsku županiju. 


Izdvojeno

Reci što misliš!