Vijesti / Regija

priopćenje županijskog stožera civilne zaštite

Koronavirus u OBŽ: Danas četvero novooboljelih

Koronavirus u OBŽ: Danas četvero novooboljelih
Davor Javorovic/PIXSELL

Na području županije trenutno je aktivno na koronavirus 27 osoba, od kojih su 13 časne sestre iz Đakova

U zadnja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ ukupno je obrađeno 148 uzoraka, od kojih su četiri bila pozitivna na virus COVID-19, i to za tri osobe iz Đakova i jednu iz Osijeka. Epidemiolozi su potom odredili samoizolaciju za osobe koje su bile u kontaktu s novooboljelima, pa je trenutno pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije ukupno 255 osoba.

Na području županije trenutno je aktivno na koronavirus 27 osoba, od kojih su 13 časne sestre iz Đakova. Sedam oboljelih osoba je hospitalizirano u KBC-u Osijek (pet časnih sestara iz Đakova i dvije osobe iz Osijeka), no nitko nije životno ugrožen. Ostali oboljeli nalaze se na liječenju kod kuće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policija je jučer obavila 18 samoinicijativnih provjera poštivanja mjere samoizolacije te u jednom slučaju u Osijeku utvrdila kršenje te mjere. Dojava građana o kršenju samoizolacije nije bilo.

O aktualnim događanjima na području Osječko-baranjske županije danas (24. lipnja 2020. godine) raspravljali su članovi Stožera civilne zaštite. Kako je rečeno, epidemiološka situacija je pod kontrolom i u Osijeku i u Đakovu. Epidemiološke službe uzele su obrise od svih kontakata pozitivnih na COVID-19, pa je u tijeku obrada oko 200 uzoraka.

Predstavnici KBC-a i Zavoda za javno zdravstvo jučer su obavili i dodatne provjere stanja u Đakovu te - kako je izvješteno na sjednici Stožera - izravno se uvjerili u odličnu organizaciju života te epidemiološko-higijensku situaciju u samostanu Milosrdnih sestara svetog Križa u Đakovu i Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Svi prostori su detaljno dezinficirani, a uvjeti za samoizolaciju u samostanu su dobri, s tim da među časnim sestrama ima i više medicinskih sestara koje su stručne za pružanje stalne medicinske skrbi.


Izdvojeno

Reci što misliš!