Vijesti / Regija

35 UGOVORA ZA OBŽ

124 milijuna kuna stigla u Osječko-baranjsku županiju, revitalizirat će se i stari OLT

124 milijuna kuna stigla u Osječko-baranjsku županiju, revitalizirat će se i stari OLT
Marko Mrkonjic/PIXSELL

Osječko-baranjskoj županiji svečano su uručeni ugovori čija je vrijednost 124.036.305,27 kuna

Na svečanosti je ministar regionalnog razvoja i fondova EU Marko Pavić uručio 35 ugovora za razvojne projekte gradova i općina, udruga i institucija iz područja socijalne skrbi i školstva s područja Osječko-baranjske županije.

U okviru Programa održivog razvoja lokalne zajednice raspoređeno je ukupno 5.320.000 kn, za 26 općina i grad Donji Miholjac, a Osječko-baranjska županija dobila je sufinanciranje nastavno sportske dvorane u mjestu Marijanci u vrijednosti od 500.000 kn.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kroz poziv na ITU Urbanu aglomeraciju Osijek, gradu Osijeku, Valpovu te općini Bizovac dodijeljeno je ukupno 53.467.150,44 kn.

Udruga za borbu protiv ovisnosti NE-OVISNOST i Centar za nestalu i zlostavljanju djecu iz Osijeka, za svoje projekte u okviru poziva Promicanje socijalne uključenosti i smanjenje nejednakosti dobili su 23.673.817,38 kuna.

Za uspostavu infrastrukture Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek ostvarila je 24.214.510,51 kuna, dok je Centar Klasje dobio financijsku potporu u iznosu od 14.999.951,94 kune kroz poziv Unaprjeđivanje infrastrukture za unaprjeđivanje socijalnih usluga u zajednici.

Osječko-baranjska županija dobila je nepovratna sredstva u iznosu od 2.365.875,00 kuna za sufinanciranje pripreme strateških projekta regionalnog razvoja u Slavoniji, Baranji i Srijemu, odnosno za pripremu projektne dokumentacije za revitalizaciju brownfield područja nekadašnjeg OLT-a u Osijeku.

– Financiranje projektne dokumentacije za revitalizaciju područja starog OLT-a, praktički u samom centru Osijeka, koje je bilo industrijsko postrojenje, danas postaje brownfield investicija kroz projekt koji smo pokrenuli. Krećemo u revitalizaciju, danas potpisujemo ugovor za 2,7 milijuna kuna za projektnu dokumentaciju, od toga 85 % bespovratna sredstva EU fondova, 2,3 mil. kuna, a ostatak će dodati Osječko-baranjska županija. Krećemo u revitalizaciju starog OLT-a, obnovu na moderan način, ispunjeno potpuno novim sadržajima koji do sada na području Hrvatske nisu nigdje implementirani – rekao je župan Anušić.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!