Vijesti / Regija

dobre vijesti

Osječko-baranjska županija od danas je ''korona free'' županija

Osječko-baranjska županija od danas je ''korona free'' županija
Ivica Benić/SiB.hr

Županijski stožer posebno upozorava da se i dalje svi trebamo ponašati odgovorno, poštovati i primjenjivati higijenske i epidemiološke mjere te tako zaštititi sebe i druge osobe od ponovne pojave koronavirusa i svih posljedica koje može izazvati

Dugo očekivana i s osobitim zadovoljstvom primljena vijest stigla je danas (10. lipnja 2020. godine) iz Kliničkog bolničkog centra Osijek u Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije, a glasi: U zadnja 24 sata testirano je 40 uzoraka i svi su negativni.
Među nalazima je i drugi negativni nalaz za do jučer jedinu preostalu osobu pozitivnu na virus COVID-19. Dakle, Osječko-baranjska županija više nema niti jednu aktivno oboljelu osobu na COVID-19 te napokon ima status „korona free“ županije.

Prvi pozitivan nalaz na koronavirus na području Osječko-baranjske županije stigao je 14. ožujka, a zadnji je utvrđen 21. svibnja 2020. godine. Ukupno je oboljelo 133 osobe, od kojih je 125 izliječeno, a na žalost osam je preminulo.

U samoizolaciji su trenutno samo dvije osobe.

Povodom ove zaista dobre vijesti Županijski stožer civilne zaštite zahvaljuje svima koji su sudjelovali u prevenciji, liječenju, suzbijanju, nadzoru i drugim aktivnostima u vezi koronavirusa, osobito zdravstvenim djelatnicima, policiji i ostalim službama, kao i građanima koji su se ponašali odgovorno. Ukupna situacija stalno je bila pod kontrolom te je spriječeno veće širenje bolesti i teže posljedice pandemije na području Osječko-baranjske županije.

Županijski stožer posebno upozorava da se i dalje svi trebamo ponašati odgovorno, poštovati i primjenjivati higijenske i epidemiološke mjere te tako zaštititi sebe i druge osobe od ponovne pojave koronavirusa i svih posljedica koje može izazvati.


Izdvojeno

Reci što misliš!