Vijesti / Regija

slavonski brod

Zapucao na policajce koji su mu pokucali na vrata

Zapucao na policajce koji su mu pokucali na vrata

40-godišnjak je pucao u dva navrata, prvi put iz neutvrđenih razloga i drugi put na policiju koja je izašla na intervneciju po dojavi o prvoj pucnjavi

U utorka 26. svibnja, oko pola sata poslije ponoći, Policijska uprava brodsko-posavska je zaprimila dojavu da je u jednoj stambenoj zgradi u naselju Slavonija u Slavonskom Brodu došlo do pucnjave.

Odmah po dojavi na mjesto događaja izašli su policijski službenici koji su utvrdili da je 40-godišnjak, iz za sada neutvrđenih razloga, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja prema vratima stana na kojima su stajali policajci. 40-godišnji počinitelj je uhićen, a kriminalističko istraživanje je u tijeku. U ovom događaju nije bilo ozlijeđenih osoba.
 
Obavljenim očevidom, u stanu je pronađen pištolj kojim je kazneno djelo počinjeno, kao i nekoliko komada praznih čahura.
 
Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu, izvršena je pretraga pokretnina i nekretnina koje koristi osumnjičenik, kojom prilikom je pronađeno nekoliko komada streljiva i oko 5 grama marihuane.
 
Policijski službenici protiv 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, će po završetku kriminalističkog istraživanja, podnijeti kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema službenoj osobi, kao i prekršajne prijave nadležnom Općinskom sudu zbog sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.


Izdvojeno

Reci što misliš!