Vijesti / Regija

nije stao na znak stop

Udario ga vlak, završio s teškim ozljedama i kaznenom prijavom

Udario ga vlak, završio s teškim ozljedama i kaznenom prijavom
PU vukovarsko-srijemska

Protiv vozača osobnog automobila, 25. godišnjaka iz Vinkovaca, zbog izazivanja prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava

Jučer, 23. svibnja oko 13,55 sati u Ostrovu kod Vinkovaca, u Kolodvorskoj ulici, na prijelazu ceste preko željezničke pruge dogodila se teška prometna nesreća.
 
Osobnim automobilom Hyundai vinkovačkih registarskih oznaka upravljao je 25. godišnjak iz Vinkovaca te se bez zaustavljanja i provjere o mogućem nailasku vlaka nastavio kretati automobilom preko pružnog prijelaza, uslijed čega je zbog stižućeg teretnog vlaka, u vlasništvu tvrtke sa sjedištem u Zagrebu, došlo do udara automobila u prednji dio vlaka. Od siline udara automobil je odbačen na ne prometnu zelenu površinu.
 
Na mjestu prometne nesreće prijelaz ceste preko željezničke pruge je označen prometnim znakom obveznog zaustavljanja (stop) i prometnim znakom za označavanje prijelaza ceste preko željezničke pruge (andrijinim križem).
 
Suputnik o osobnom automobilu kojim je upravljao 25. godišnjak je bio 55. godišnjak iz Vinkovaca. Oba putnika su iz vozila iznijeli djelatnici JVP Vinkovci te su odmah odvezeni u OŽB Vinkovci radi ukazivanja liječničke pomoći.
 
Vozač, 25. godišnjak je zadobio teške tjelesne ozljede te je zadržan na liječenju u bolnici, a 55. godišnjak je od zadobivenih ozljeda preminuo u 15,47 sati, što je potvrđeno u OŽB Vinkovci.
 
Na mjestu događaja policija je provela očevid.
 
Protiv vozača osobnog automobila, 25. godišnjaka iz Vinkovaca, zbog izazivanja prometne nesreće će biti podnijeta kaznena prijava.


Izdvojeno

Reci što misliš!