Vijesti / Regija

Šteta nekoliko tisuća kuna

Građani, budite na oprezu! Policija otkrila krađu osobnih podataka 47-godišnjaka iz Strizivojne

Građani, budite na oprezu! Policija otkrila krađu osobnih podataka 47-godišnjaka iz Strizivojne
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Policija traga za nepoznatim počiniteljem

Osječko-baranjska policija izvijestila je kako je nepoznati počinitelj došao u posjed osobnih podataka 47-godišnjaka iz Strizivojne.

Putem interneta je u njegovo ime sklopio pretplatnički ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom bez znanja i odobrenja. Oštetio ga je za nekoliko tisuća kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U periodu od 20. do 30. travnja, nepoznati počinitelj je na neutvrđen način došao u posjed osobnih podataka 47-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Strizivojne. Počinitelj je putem Internet trgovine sklopio pretplatnički ugovor s telekomunikacijskom tvrtkom bez znanja i odobrenja oštećenog. Nakon sklopljenog ugovora preuzeo je mobilni telefon i telefonske bonove te na taj način oštećenom prouzročio materijalnu štetu u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Tragamo za nepoznatim počiniteljem. Nadležnom državnom odvjetništvu podnosimo posebno izvješće", priopćila je policija.

Podsjetili kako se zaštititi

Podsjetili su i na to kako zaštititi osobne podatke. 

"Upozoravamo građane da u svakodnevnom životu s povećanim oprezom postupaju s osobnim podacima te da ih podatke ne prosljeđuju građanima, da prije bilo kakvog uključivanja u neku nagradnu igru, provjere vjerodostojnost i organizatora, kao i izvor objave.

Također, policija upozorava građane da ne pristaju na bilo kakve nerealne prijedloge drugih osoba koje od njih traže da osobno sklapaju pretplatničke ugovore i njima predaju mobilne telefone, uz obećanje da će za isto dobiti novčanu naknadu, a kasnije neće biti u obvezi plaćati mjesečne račune jer su oni kao potpisnici ugovora sami odgovorni za ispunjavanje ugovorenih obveza", izvijestili su.


Izdvojeno

Reci što misliš!