Vijesti / Regija

ne odbacujte oružje!

U Baranji pronašao minobacačku minu dok je obrađivao polje

U Baranji pronašao minobacačku minu dok je obrađivao polje
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Oružje uvijek možete predati policiji bez straha

Jučer, 8. svibnja, u jutarnjim satima, u blizini mjesta Bolman 43-godišnjak iz Novog Bolmana prilikom izvođenja poljoprivrednih radova pronašao je minobacačku minu call. 40 mm.

Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu iz razloga sigurnosti na mjestu pronalaska minu je uništio.

Podsjećamo vas da akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Prema Zakonu o oružju, oružje se može predati uvijek, a protiv osobe koja ga dragovoljno predaje neće se pokretati kazneni niti prekršajni postupak.

"Pozivamo građane, koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. Molimo Vas da takva sredstva ne donosite u policijske postaje, kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja. O namjeri predaje obavijeste nas na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji. Poslat ćemo stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način", kažu u Policiji.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Izdvojeno


Reci što misliš!