Vijesti / Regija

prosvjed povremenih prijevoznika

Kolona praznih autobusa danas u prosvjednoj vožnji

Kolona praznih autobusa danas u prosvjednoj vožnji
PIXSELL

"Pet do 12" i "Ostani doma - ostat ćeš bez doma" krilatice su pod kojima se danas održala prosvjedna vožnja povremenih prijevoznika, a kolona autobusa prošla je i osječkim ulicama

Koronavirus utjecao je na sve djelatnosti i puno je onih koji su pogođeni krizom i posluju s gubicima. No, slabo ili gotovo nikako spominjalo se povremene prijevoznike koji su među prvima morali otkazati sve svoje poslove, a još uvijek nema naznaka da bi uskoro mogli započeti s radom. 

Riječ je o prijevoznicima koji su svojim autobusima prevozili KUD-ove, školske ekskurzije, brojne putnike koji preko agencija idu na jednodnevne izlete ili višednevna putovanja, a upravo u vrijeme kada su mogli najviše voziti, oni uopće ne voze i zbrajaju milijunske gubitke. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako je njihovo stanje alarmantno, a u pitanju su egzistencije i više od deset tisuća radnika, odlučili su organizirati danas simboličnu vožnju praznim autobusima u 11.55 iliti "pet do 12" kako bi ukazali na svoje probleme. 

Prosvjedna vožnja organizirana je u osam hrvatskih gradova, a tako i u Osijeku, gdje je kolona autobusa prošla osječkim ulicama od Zelenoga polja do dvorane Gradski vrt

Traže pomoć Vlade i resornoga ministra, jer kako ističu gorući problem su leasing kuće koje su krenule s aktivacijom zadužnica, a prijevoznici nemaju ni kune prihoda. 

Očekuju da im država pomogne u dogovoru s leasing kućama, da se zamrznu glavnica i kamate na ugovorima na minimalno godinu dana, da im se hitno odobre sredstva za likvidnost te da se mjere za spas radnih mjesta produlje za minimalno tri mjeseca.

Ukoliko ne bude pozitivnih pomaka, organizirat će ponovno prosvjedne vožnje. 


Izdvojeno

Reci što misliš!