Vijesti / Regija

EUROPSKA AMAZONA

Od 11.05.2020. Kopački rit ponovo otvara svoja vrata za posjetitelje

Od 11.05.2020. Kopački rit ponovo otvara svoja vrata za posjetitelje
Davor Javorovic/PIXSELL

Kreću šetnje omiljenom baranjskom šetnicom, ali i izleti brodom i čamcima, naravno sve uz pridržavanje epidemioloških mjera

U okviru popuštanja mjera zaštite tijekom pandemije koronavirusa Park prirode Kopački rit bit će ponovo otvoren  za posjetitelje u ponedjeljak, 11.5.2019. kada počinju s radom i svi nacionalni parkovi i parkovi prirode Hrvatske. Posjet parku odvijat će se uz pridržavanje svih mjera fizičke udaljenosti i higijenskih standarda (korištenje maski i rukavica).

S obzirom da je do toga datuma još uvijek na snazi Odluka o zatvaranju nacionalnih parkova i parkova prirode za posjećivanje od 20. ožujka 2020.,  molimo sve za strpljenje i poštivanje zabrane boravka na cijelom području Parka sve do 11.05.
Također, iako je Županijski stožer civilne zaštite donio odluku o dozvoli pojedinačnog ribolova za područje županije, ova odluka se ne odnosi na Park prirode Kopački rit u kojem i dalje nije dozvoljen rekreativni ribolov. Od 11.05. ribolovci će ponovo moći na vodu uz kupnju  dnevnih i godišnjih dozvola na našem Prijemnom centru u Kopačevu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Lijepo je vrijeme i mnogi izlaz iz dugotrajnog boravka u kućama traže upravo na području parka, što predstavlja izazov našim čuvarima prirode da održe red i osiguraju poštivanje Odluke o zabrani posjećivanja parkova do 11.5.2020. Posjetitelji se posebno upozoravaju da pristup na gradilišta na pristaništu jezera Sakadaš i u kompleksu dvoraca Tikveš ni u kom slučaju nije dozvoljen zbog njihove vlastite sigurnosti
Pred nama je također praznik 1. svibnja, koji su u boljim vremenima brojni posjetitelji provodili na izletu u Kopačkom ritu, ali ove godine to, nažalost, neće biti moguće. 

Od 11.05.  posjetitelji  će ponovo moći  uživati u sadržajima parka na način prilagođen većoj sigurnosti posjetitelja: Šetnica bijelog lopoča će biti otvorena, kreću izleti brodom i čamcima i ponovo će biti dozvoljen rekreativni ribolov za koji će se dozvole prodavati na Prijemnom centru Parka. 

Veselimo se novim susretima u parku u ovo najljepše doba godine uz poštivanje svih mjera opreza kojih se svi moramo pridržavati.

Izdvojeno


Reci što misliš!