Vijesti / Regija

plan završiti upise u lipnju

Upisi u prve razrede stoje, čeka se epidemiologe

Upisi u prve razrede stoje, čeka se epidemiologe
Dino Stanin/PIXSELL

Epidemija koronavirusa poremetila je svakodnevni život pa tako i život onih roditelja koji upisuju djecu u prvi razred

Školska godina naprasno je prekinuta i učionica se preselila u virtualni svijet u kojem se učitelji snalaze bolje ili lošije. Paralelno s time, učiteljski sindikati svađaju se s ministricom hoće li i u kojem obliku učenici sjesti u klupe 11. svibnja. Dio roditelja već se pak izjasnio kako djecu neće pustiti u škole, a učitelji se bune kako neće raditi dvostruku nastavu za one u školi i za one kod kuće. Roditelji učenika koji tek trebaju krenuti u prvi razred imaju druge probleme, a to su sami upisi u škole.

Upisi na području Osječko-baranjske županije zbog epidemiološke situacije praktično se ne provode. Roditelji su u ožujku, dok je još situacija dozvoljavala, predali sve potrebne papire, a sad su na čekanju jer su ambulante, u kojima se provode liječnički pregledi, radile samo ono što je bilo nužno.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"U ovom trenutku teško je predvidjeti kada će pregledi započeti, odnosno hoće li se morati prolongirati rok za upis", kažu nam u Upravnom odjelu za obrazovanje Osječko-baranjske županije.

U suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo (školskom medicinom) razmatraju se  opcije koje će se poduzeti kako bi se nadoknadilo izgubljeno vrijeme predviđeno za preglede djece.

"Nakon što se ostvare uvjeti za nastavak pregleda, Upravni odjel će obavijestiti zainteresiranu javnost o eventualnim promjenama u postupku upisa djece u prvi razred osnovne škole", dodaju u Županiji.

Plan je bio završiti upise najkasnije u lipnju pa tako roditelji tako zasad ne trebaju brinuti o upisima djece, a za nadati se je kako će sljedeća školska godina krenuti prema rasporedu u rujnu i to stvarnim sjedanjem u školske klupe.


Izdvojeno

Reci što misliš!