Vijesti / Regija

županijski stožer civilne zaštite

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli iz Koške i pet kontakata u samoizolaciji

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli iz Koške i pet kontakata u samoizolaciji
Davor Puklavec/PIXSELL

Ukupno je na području naše županije 117 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 67 izliječeno

Tijekom posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije zabilježena je jedna novopozitivna osoba od 105 testiranih u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije. Ukupno je na području naše županije 117 oboljelih od koronavirusa, od kojih je 67 izliječeno.

Novopozitivna osoba na koronavirus je iz Koške i nije kontakt do sada poznate oboljele osobe. Epidemiolozi u razgovoru s novooboljelom osobom istražuju gdje se i kada zarazila te njene kontakte stavljaju u samoizolaciju. Danas je na području naše županije u samoizolaciji 89 osoba, a pet su od njih novi kontakti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U KBC-u Osijek je i dalje sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus i nema novooboljelih medicinskih djelatnika. U Općoj županijskoj bolnici Našice nema niti jednog oboljelog medicinskog djelatnika, a u njihovoj je evidenciji i dalje samo jedna osoba s područja Našica pozitivna na koronavirus i nalazi se u kućnoj samoizolaciji.

Na liječenju u KBC Osijek i dalje se nalazi 17 osoba, ni jedna od njih nije u Respiracijskom centru i posljednjih deset dana nema preminulih osoba zaraženih koronavirusom.

Iz KBC Osijek potvrđuju još dvije novoizliječene osobe, pa je broj izliječenih na našem području 67, od kojih 64 u evidenciji KBC Osijek, a tri u evidenciji našičke bolnice.

Policijska uprava osječko-baranjska tijekom posljednja 24 sata nije zaprimila niti jednu dojavu građana o kršenju samoizolacije, a samoinicijativno su obišli 22 osobe i sve su osobe poštivale mjere samoizolacije.  

Policija je provjeravala propusnice, kao i do sada na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 3.657 provjera i sve osobe koje su ulazile u županiju ili su ju napuštale imale su valjanu propusnicu.

Na adresu Stožera dolaze upiti vezani uz otvaranje dječjih i sportskih igrališta te sportskih klubova i teretana.

"Dječja i sportska igrališta otvorila bi se kada i škole 11. svibnja, ali uz pravila o maksimalnom broju ljudi koji se u isto vrijeme rekreiraju. Informaciju o datumu otvaranja sportskih klubova i teretana koje funkcioniraju u zatvorenom prostoru još nismo dobili", poručuje Goran Ivanović, načelnik Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.


Izdvojeno

Reci što misliš!