Vijesti / Regija

33-godišnjak iz piškorevaca

Pijan na motociklu bježao policiji, sletio u kanal i sad mu prijeti drakonska kazna

Pijan na motociklu bježao policiji, sletio u kanal i sad mu prijeti drakonska kazna
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogram

Jučer, 23. travnja, u Ulici Matije Gupca, u Piškorevcima dogodila se prometna nesreća slijetanje motocikla s kolnika u odvodni kanal.

Očevidom je utvrđeno da se vozač 33-godišnji hrvatski državljanin iz Piškorevaca motociklom kretao kolnikom ulice Matije Gupca, u Piškorevcima te nije postupio po zahtjevu izraženom pomoću znakova ili naredbi policijskog službenika ( upaljena zvučna i svjetlosna signalizacija na službenom vozilu). Također vozač nije prilagodio brzinu kretanja uslijed čega je po izlasku iz zavoja izgubio nadzor nad upravljačem motocikla te se spustio u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom motocikla udario u nasute betonske komade šute gdje se i zaustavio.
 
Utvrđeno je da je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, nije položio vozački ispit, na glavi nije nosio zaštitnu kacigu te mu je izmjerena nedozvoljena koncentracija alkohola u krvi od 1,28 grama po kilogram. U prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Protiv vozača podnesen je Optužni prijedlog. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 45 000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere u trajanju od 3 mjeseca i određivanje 13 negativnih prekršajnih bodova.

Izdvojeno


Reci što misliš!