Vijesti / Regija

županijski stožer civilne zaštite

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli iz Beketinaca

Koronavirus u OBŽ: Jedan novooboljeli iz Beketinaca
Davor Puklavec/PIXSELL

Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području naše županije iznosi 111

Na području Osječko-baranjske županije nastavlja se trend usporenog linearnog rasta broja oboljelih. Tijekom 24 sata jedna je osoba novopozitivna, a riječ je o osobi iz mjesta Beketinci koja je bila u samoizolaciji i zbog dobrog općeg stanja nije bilo potrebe za hospitalizacijom. U protekla 24 sata u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije na koronavirus testirano je 56 osoba s područja Osječko-baranjske županije. Ukupan broj do sada zaraženih koronavirusom na području naše županije iznosi 111. I dalje je od toga pet medicinskih djelatnika, a još uvijek se samo jedan medicinski djelatnik nalazi u samoizolaciji. Bilježimo i jednu novoizliječenu osobu u odnosu na jučer, a u KBC Osijek trenutno je hospitalizirano 18 osoba.  

U samoizolaciji se danas nalazi 136 osoba, jedna više nego jučer, no nema novih kontakata oboljelih koji su stavljeni u samoizolaciju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Policijska uprava osječko-baranjska zaprimila je 6 dojava građana o kršenju samoizolacije od čega su potvrđena dva krštenja i to u Osijeku i Belišću. 11 osoba s popisa osoba u samoizolaciji obišli su samoinicijativno te utvrdili još jedno kršenje u Belišću.

Jučer je na snagu stupila i Odluka o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Osječko-baranjske županije čime je omogućeno kretanje stanovništva unutar županije bez propusnice. U skladu s tim, Policijska uprava osječko-baranjska propusnice više ne provjerava na privremenim punktovima između gradova i općina nego na 7 stalnih nadzornih punktova na granicama županije. Obavljeno je ukupno 2.297 provjera, 1.875 na ulazu i 1.705 na izlazu iz županije te su dvije osobe zatečene bez valjane propusnice.  

"Ukidanje propusnica između gradova i općina unutar naše županije kao i popuštanje pojedinih mjera koje smo zatražili i koje nacionalni stožer razmatra korak je naprijed prema normalizaciji života na području cijele Hrvatske. Nacionalni stožer i Vlada RH izvrsno koordiniraju borbu protiv koronavirusa, a građani su ti koji pridržavanjem propisanih mjera također utječu na rezultate. Nastavimo li se odgovorno ponašati, neće biti potrebe za novim pooštravanjem mjera. Stoga zahvaljujem svima i molim vas za još malo strpljenja jer smo na dobrom putu" poručio je župan Ivan Anušić.

Prema ranije najavljenom novom rasporedu održavanja konferencija za medije Stožera civilne zaštite, konferencija će se održati sutra 22. travnja u 11 sati. 


Izdvojeno

Reci što misliš!