Vijesti / Regija

zbog koronavirus krize

Vukovarsko-srijemska županija smanjila plaće svojim zaposlenicima: Županu od travnja plaća manja za 15%

Vukovarsko-srijemska županija smanjila plaće svojim zaposlenicima: Županu od travnja plaća manja za 15%
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska županija je poduzela mjere radi osiguranja sredstava za financiranje aktivnosti u borbi protiv pandemije uzrokovane koronavirusom, kako bi se solidarizirala u ovoj teškoj situaciji

Uz mjere Vlade RH za pomoć gospodarstvu, posebno kada je mnogo zaposlenih dobilo otkaz ili radi za minimalnu plaću, uključila se i Vukovarsko-srijemska županija te je donijela odluku o smanjenju plaća svim zaposlenicima i dužnosnicima Županije i proračunskim korisnicima, odnosno poduzećima i ustanovama kojima je Županija osnivač.

Naime, djelatnicima Županije i djelatnicima poduzeća i ustanova u vlasništvu Županije smanjuje se plaća za 10 posto, a dužnosnicima odnosno županu i zamjenicima župana, te direktorima/ravnateljima županijskih poduzeća smanjuje se plaća za 15 posto, počevši od mjeseca travnja. Ukupan iznos ušteđenih sredstava je 325.420,00 kuna na mjesečnoj razini.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Isto tako, donesena je i Odluka o privremenom ukidanju naknada za  članove nadzornih odbora i upravnih vijeća u društvima i ustanovama kojima je osnivač Vukovarsko- srijemska županija, što čini ukupno 53.322,70 kuna ušteđenih sredstava mjesečno.

Također, djelatnici Vukovarsko-srijemske županije i županijske ustanove odrekle su se ove godine uskrsnice i uskrsnih paketa te regresa, a sredstva iznosu od 882.500,00 kuna preusmjerena su za otkup poljoprivrednih proizvoda naših OPG-ova, a preko Crvenog križa dostavlja se stanovnicima kojima je pomoć zaista potrebna.

Isto tako sredstva će biti usmjerena i za poticanje pozitivnog poduzetničkog okruženja, koji je važan čimbenik razvoja gospodarstva svake županije, te je nužno kontinuirano ulaganje u njegov razvoj, a posebno sada u vrijeme korona krize.

Malo i srednje poduzetništvo jedan je od glavnih pokretača gospodarskog razvitka i generator novih radnih mjesta  stoga i Vukovarsko-srijemska županija planira, sukladno raspoloživim financijskim sredstvima, poticati investicije i razvoj gospodarstva na području naše županije.

Prije svega  u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta Županija će davati suglasnost na moratorije kredita koji se provode u okviru postojećih  programa kreditiranja poduzetnika. Sukladno raspoloživim financijskim sredstvima nastojat će poticati investicije i unaprjeđenje poslovanja malih i srednjih poduzeća te poticati nezaposlene osobe na pokretanje vlastitog posla u proizvodnom, prerađivačkom sektoru.


Izdvojeno

Reci što misliš!