Vijesti / Regija

OBŽ želi vratiti život u normalu

Anušić: "Tražili smo otvaranje trgovina, ali na frizere i teretane ćemo pričekati"

Hrvatska ponovno ima dobre brojke - u posljednja 24 sata zabilježeno je samo desetero novooboljelih, pa je sada ukupno 1881 osoba zaražena koronavirusom, a Osječko-baranjska županija želi relaksiranje mjera

Također, Stožer Osječko-baranjske županije je objavio da u posljednja 24 sata imaju jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, zbog čega su od Nacionalnog stožera zatražili da im dozvole otvaranje gotovo svih trgovina. 

Je li im to omogućeno, saznao je reporter RTL-a Boris Mišević kroz razgovar s osječko-baranjskim županom, ujedno i šefom Stožera Ivanom Anušićem.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Stalno pokušavamo inicirati stvari koje mogu zaživjeti, a tiču se gospodarstva. Uspjeli smo s tržnicama i to je dobro odjeknulo. Ono o čemu smo danas razgovarali, tiče se trgovina općenito, ali i obrta", naglasio je Anušić i otkrio kad će dobiti povratnu informaciju Nacionalnog stožera:

"Odlučit će struka jer se na njihovoj procjeni donose odluke. Dosad smo imali odličnu komunikaciju i sve prijedloge su saslušali."

Naravno, oni koji otvore svoja vrata u ovim uvjetima, itekako će morati poštovati propisane mjere.

"Ključ je da se ponašamo disciplinirano, ovo su posebni uvjeti. Ako se budemo opustili, vratit ćemo se na situaciju kad je sve zatvoreno. Prodavač i kupac moraju poštovati pravila koja je Stožer zadao te problema neće biti", objasnio je Anušić i progovorio o drugoj fazi:

"Teretane, frizerski saloni i slični obrti će se možda otvoriti u drugoj fazi. Jer, u njihovu radu dolazi do kontakata pa su ipak epidemiolozi ti koji donose odluke, to je stepenica više."

Koliko su gubici ogromni govori činjenica da je u mjesec dana izgubljeno 11 milijardi kuna. Zato je važno što prije naći rješenja, a kad se nađu, svi se moraju pridržavati propisanih pravila.


Izdvojeno

Reci što misliš!