Vijesti / Regija

sve vratio vlasnicima

Brođanin u polovnoj komodi pronašao 25 tisuća eura

Brođanin u polovnoj komodi pronašao 25 tisuća eura
Igor Kralj/Pixell

Brođanin Petar Gavran kupio je u Njemačkoj, gdje trenutno živi i radi, polovnu komodu za svoj stan, a onda se nemalo iznenadio

Mladić Petar Gavran (22) putem oglasnika kupio je komodu za svoj stan u Njemačkoj, a onda je, prema pisanju 24sata, doživio veliko iznenađenje. Ladica komode bila je prepuna obiteljskih fotografija prijašnjeg vlasnika, ali i nekoliko svežnjeva novaca. Ukupno je izbrojao čak 25 tisuća eura.

Zbog masivnosti, komodu im je čak pomogao do vozila prenijeti bivši vlasnik pa nije sumnjao kako je tako nešto moguće slučajno ostaviti. Zbog toga je malo i sumnjao u cijelu situaciju misleći kako se netko šali s njim.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Obiteljski albumi još 'ajde, ali omotnice s desetcima tisuća eura! Mislio sam da me zezaju, kao prodali mi komodu pa me sad zafrkavaju s kuvertama s novcem koje su kao ostavili. Jedna je bila djelomično poderana pa sam je lagano otvorio i izvukao novčanicu, prinio je na svjetlost i vidio da je stvarna jer je imala žig i, naravno, ostao šokiran", kaže Petar.

Zbog svega toga javio se vlasnicima i poput malog detektiva pokušao saznati detalje s fotografija kao i sve o novcu. Fotografija su se sjetili, ali ne i novca pa ga nisu niti tražili nazad. 

"Pokazali su mi svoje dokumente koji su isti onima koji su bili u albumima pa sam onda shvatio da to uistinu pripada njihovoj obitelji. Vjerojatno nekome tko je živio u stanu pa umro. Oni žive na selu, a stan je obiteljski", dodaje Petar koji je odmah odlučio kako će sve vratiti.

Obitelj ga je za njegov pronalazak i nagradila. Kaže kako u niti jednom trenutku nije pomislio zadržati novac jer ne bi s njim pronašao sreću, skromno zaključuje ovaj Slavonac.


Izdvojeno

Reci što misliš!