Vijesti / Regija

U PITANJU I DRŽAVNA MATURA

Od travnja i ocjene u školi na daljinu

Od travnja i ocjene u školi na daljinu
Borna Filic/PIXSELL

Učenici i nastavnici još uvijek se privikavaju na ovakav način rada što je i razumljivo - poručuju iz Ministarstva

Već je i drugi tjedan provedbe nastavu na daljinu pri kraju. Učenici su se najčešće brzo prilagodili, ali puno više briga imaju roditelji i nastavnici koji se brinu i o ocjenjivanju učenika. 

Ministarstvo je najavilo kako će ovoga tjedna uputiti novu Preporuku za organizaciju nastavnog dana, a početkom travnja školama će poslati upute za vrednovanje i ocjenjivanje učenika tijekom izvođenja nastave na daljinu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Najviše izazova je pred maturantima, kojima se sve više bliže datumi polaganja ispita državne mature. U Ministarstvu razmatraju brojne mogućnosti: 

"Trenutno su u razradi tri do četiri moguća scenarija, a u kontaktu smo i s Nacionalnim centrom za vanjsko vrednovanje obrazovanja koji će nam dati podatke o vremenskim okvirima koji su im potrebni za sve prethodno navede logističke izazove kako bismo ustanovili koji su scenariji najbolji", stoji u priopćenju MZO-a, prenosi HRT Radio Osijek.

Iz Ministarstva naglašavaju kako će situaciju prilagođavati epidemiološkim zahtjevima, a da će javnost o svemu uvijek biti pravodobno obaviještena. 

"Na sredini smo drugog tjedna izvođenja nastave na daljinu i unatoč tome što smo uspjeli uspostaviti stabilan sustav učenja i poučavanja na daljinu te smo osigurali i rezervne opcije izvođenja nastave putem televizijskih emitiranja, online sustava, YouTube kanala i mrežnih stranica Škole za život, učenici i nastavnici još uvijek se privikavaju na ovakav način rada što je i razumljivo", ističe se u priopćenju.


Izdvojeno

Reci što misliš!