Vijesti / Regija

STUDENTI POMAŽU - BRAVO!

Ako imaš 3D printer ili poznaš nekoga vlasnika, možeš pomoći u izradi vizira za bolnice

Ako imaš 3D printer ili poznaš nekoga vlasnika, možeš pomoći u izradi vizira za bolnice

Akciju provodi Hrvatski studentski zbor, a Studentski zbor Sveučilišta u Osijeku kao njihov član će se pobrinuti da osigura dovoljan broj vizira za KBC Osijek.

Hrvatski studentski zbor trenutno je u najnovijoj akciji - pomažu u izradi vizira za zaštitu medicinskog osoblja. 

Akciju je najprije pokrenuo Slaven Damjanović s FESB-a, koji je uspješno napravio nekoliko primjeraka, a isti su već dostavljeni u KBC Split.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Trenutno smo u potrazi za ljudima dobre volje koji bi nam, neovisno o svojoj lokaciji, pomogli pri izradi maski za svoje obližnje bolnice. Potrebni su nam 3D printeri koji bi izrađivali okvire vizira, na koje se postavlja plastična savitljiva folija koja štiti samo lice. Za sada imamo nekoliko pojedinaca na području Dubrovnika, Splita i Osijeka koji već sutra počinju sa izradom novih seta vizira. Ukoliko poznajete pojedinice ili tvrtke koje bi nam pomogle u inicijativi, molio bih vas da podijelite informaciju kako bi što prije osigurali one koji svoje zdravlje riskiraju zbog našeg. Također radimo na nabavi elastičnih traka te samih folija koji su sastavi dio vizira, pa nam ni tu pomoć nije na odmet." - poručuju inicijatori. 

Dio ove plemenite akcije već je postalo više od 120 printera. No i dalje vrijedi poziv - ukoliko poznaješ ljude koji imaju printer, elastične trake ili materijal za print, javi se na Instagramu ili Facebooku Hrvatskom studentskom zboru te pomozi akciji #studentipomazu. 
 


Izdvojeno

Reci što misliš!