Vijesti / Regija

DJEČAK BROJI POSLJEDNJE DANE

Roditelji smrtonosno bolesnoga dječaka mole za vašu pomoć!

Roditelji smrtonosno bolesnoga dječaka mole za vašu pomoć!
Privatni album

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba. Nakon točno mjesec dana života Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati

Šestogodišnji dječak Mario Ujdur odbrojava posljednje dane svoga života. Evidentirano u njegovom zdravstvenom kartonu je više od 20 dijagnoza, a neutješni roditelji našli su se pred zidom te mole za financijsku pomoć. 

Dječak Mario rođen je carskim rezom, a treći dan života otpušten je kući kao zdrava beba. Nakon točno mjesec dana života Mariju prestaje kucati srce i prestaje disati. Tu počinje drama obitelji Ujdur. Tata Niko i mama Kristina odmah zovu hitnu, te je Mario reanimiran u vozilu hitne pomoći. Ostao je 100-postotni invalid, potpuno ovisan o tuđoj pomoći. Marek - hrabri lav, kako ga odmilja zovu, ima gotovo dvadeset dijagnoza, ne može samostalno disati, a njegovi roditelji bore se za svaki Marekov novi dan. Liječnici su nedavno roditeljima priopćili najtežu vijest - dječak je u terminalnoj fazi bolesti. - prenosi Jutranji.hr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Marek je na palijativi, budi se, ali isto tako zaspi i ne može se ga probuditi. Kore mozga ostalo je 5 mm, sve ostalo je šuplje. Također je dodatno stradalo moždano deblo koje upravlja vitalnim funkcijama. Puls mu pada i nažalost spasa nema. Liječnici su dali sve od sebe i sve invazivne metode su isključene pošto se samim time produžuje Marekova agonija." - riječi su dječakove majke Kristine. 

S obzirom na dugogodišnju brigu o dječaku, ali i činjenicu da žive kao podstanari te su roditelji još jedne djevojčice, roditelji mole za financijsku pomoć. 

Uplate se mogu izvršiti na račun HR9624070003232856520 na ime Kristina Čeh Ujdur.


Izdvojeno

Reci što misliš!