Vijesti / Regija

pomoć gospodarstvu i građanima

Grad Beli Manastir donio niz odluka za pomoć poduzetnicima

Grad Beli Manastir donio niz odluka za pomoć poduzetnicima
Dubravka Petric/Pixell

Gotovi svi gradovi pripremaju konkretne mjere za spas gospodarstva u vrijeme velike krize, a među njima je i grad Beli Manastir

Grad Beli Manastir pozorno prati razvoj situacije vezane za širenje epidemije COVID-19 virusa i mjere koje poduzima Vlada Republike Hrvatske. Novonastala situacija zasigurno će se najviše odraziti na gospodarske aktivnosti poduzetnika te na  život građana na području grada Belog Manastira.

Sukladno tome, gradonačelnik Tomislav Rob je pokrenuo postupak predlaganja odgovarajućih odluka Gradskom vijeću Grada Belog Manastira s ciljem osiguravanja dijela proračunskih sredstava koje bi mogle u budućem razdoblju biti na raspolaganju pravnim subjektima na području Grada.

"U pripremi su hitne mjere pomoći poduzetnicima koji posluju na području našeg Grada. Proteklih godina kontinuirano podupiremo razvoj poduzetništva na području Grada a u ovoj nepovoljnoj poslovnoj situaciji dosadašnje mjere planiramo proširiti i financijski osnažiti. Uz mjere koje za poduzetnike priprema Vlada Republike Hrvatske te financijsku pomoć koju mi planiramo smatramo da će se lakše prebroditi nepovoljna poslovna situacija," kažu u gradu Belom Manastiru.
    
Uz planirane hitne mjere poduzetnicima poduzet će slijedeće mjere potpore građanima i/ili  pravnim subjektima na području Grada:
- oslobađanje od plaćanja zakupa poslovnog prostora i zakupa javne površine za korištenje istih u razdoblju 1.04. do 31.12.2020. godine.
- obustava provođenja svih ovršnih postupaka za nenaplaćena potraživanja od 18.03. do 30.06.2020. godine.
- obustava obračuna zateznih kamata na zakašnjela plaćanja prema Gradu Belom Manastiru po svim osnovama do kraja godine 2020.(komunalna naknada i sl.).

Posebnu mjeru usmjerit će prema roditeljima djece predškolske dobi koja su uključena u redovne programe dječjeg vrtića „Cvrčak“ Beli Manastir, te predlažu oslobađanje plaćanja usluge istog za vrijeme dok je na snazi obustava rada ustanove (početak obustave rada 16. ožujka 2020.godine).

Zasigurno, za konkretniju pomoć bit će zadužena i središnja državna vlast koja također priprema niz odluka o kojima će više biti poznato u narednim danima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!