Vijesti / Regija

43 investicije

U Našicama je u tijeku pola milijarde kuna vrijedan investicijski ciklus

U Našicama je u tijeku pola milijarde kuna vrijedan investicijski ciklus
OBŽ

Župan Anušić jučer je posjetio i Dom zdravlja Našice u koji je Županija samo kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ“ uložila više od 7,6 milijuna kuna

Osječko-baranjska županija na području Grada Našica trenutno provodi ulaganja u vrijednosti 44,5 milijuna kuna. Tim povodom danas (25. veljače 2020. godine) u radnom posjetu ovom gradu bio je župan Ivan Anušić sa suradnicima. S gradonačelnikom Josipom Miletićem razgovarao je o aktualnim zajedničkim projektima i pripremama za sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem koja će se održati u Našicama. Potom je uslijedio obilazak Opće županijske bolnice Našice i Doma zdravlja Našice.

"Osječko-baranjska županija ima 42 jedinice lokalne samouprave i u svima nastojimo razvijati maksimalan broj projekata. Tako se i u Našicama realizira niz projekta, pri čemu su posebno važni projekti koje provodimo kroz Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a sredstva smo osigurali iz fondova Europske unije i vlastitih izvora. Započeti investicijski ciklus uspjet ćemo završiti u planiranim rokovima", rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Josip Miletić zahvalio je županu na suradnji i brizi za projekte u školstvu, zdravstvu, energetskoj obnovi, kao i za infrastrukturne projekte na području Našica.

"U 2019. godini na području Grada Našica imali smo 43 investicije. U tijeku je veliki investicijski ciklus u razne infrastrukturne projekte u iznosu više od 500 milijuna kuna, što je rekordna vrijednost, a rezultat je dobrih priprema i suradnje s Osječko-baranjskom županijom i županom, premijerom i Vladom RH te ministarstvima" istaknuo je Miletić.

Na narednoj sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem predložit će potporu projektu obnove željezničke pruge između Našica, Pleternice i Požege, koja je važna ne samo za putnički prijevoz nego i za revitalizaciju brdskih naselja, te projekt izgradnje doma za starije i nemoćne osobe u Našicama. Gradonačelnik je dodao kako su u Našicama u tijeku projekti obnove kulturne baštine u vrijednosti 100 milijuna kuna, obnove prirodne baštine (20 milijuna kuna), vodovodne mreže (200 milijuna kuna), energetske obnove, projekti ruralnog razvoja, obnove društvenih domova i dječjih vrtića…

Ravnatelj Hrvoje Šimić istaknuo je kako je Opća županijska bolnica Našice prošle godine dobila najveći iznos decentraliziranih sredstava čime je omogućena realizacija mnogih projekata, od obnove infrastrukture do nabave nove opreme kojom se znatno podiže kvaliteta rada i usluga koje pruža bolnica. Završen je i višegodišnji projekt centralne stanice za medicinske plinove, nabavljen je najmoderniji ultrazvučni uređaj za odjel ginekologije, kao i druga vrijedna oprema za više bolničkih odjela.

Župan Anušić jučer je posjetio i Dom zdravlja Našice u koji je Županija samo kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita na području cijele OBŽ“ uložila više od 7,6 milijuna kuna. U tijeku je tako izgradnja 450 četvornih metara prostora za nove ordinacije, radovi se obavljaju i u ambulantama u Koški, Podgoraču i Đurđenovcu, a konstantno se nabavlja nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema.

Osječko-baranjska županija je na području grada Našica već završila projekt energetske obnove zgrade Srednje škole Isidora Kršnjavoga, a u tijeku su projekti energetske obnove zgrada Opće bolnice, Osnovne škole kralja Tomislava, Osnovne škole Dore Pejačević, Zdravstvene stanice Budimci, Osnovne škole Ivana Brnjika Slovaka Jelisavac i Područne škole Breznica Našička. Ukupna vrijednost tih sedam projekata je 28,35 milijuna kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!