Vijesti / Regija

100% TURISTIČKA ZEMLJA

Spaljivanjem teške industrije završena 4. Karašicka Republika

Spaljivanjem teške industrije završena 4. Karašicka Republika

U subotu 22. veljače na ledini između Belišća i Valpova spaljivanjem slamnatog pusta završena je 4. fašnička Karašicka Republika

Ove godine nije bilo maskonogometa zbog opasnosti od corona virusa već se naglasak stavio na što bolju gastro ponudu kako bi tijelo bilo otpornije. Organizirana je 2. Jada Slanine, ali bilo je i roštilja i kotlića. Ipak, glavni naglasak je bio na industriji.

Dinko Župan je i ove godine napravio Antikviz na kojemu su dominirale teme iz bogate belišćanske i valpovačke radničke prošlosti. Republikanci su odjenuli radničke kute svojih očeva i djedova napravivši transparentnu performans predstavu Godišnje skupštine udruge s live Facebook prijenosom. Vrhunac fašnika bilo je spaljivanje slamnatog pusta u obliku znaka rudara kojim se aludiralo na propast industrije u Hrvatskoj. Izražena je želja da se Hrvatska javno odrekne proizvodnje i postane zemlja usluga, odnosno prva u svijetu dobije certifikat 100% turistička zemlja. Performans vatrene ekipe iz Slama Land Arta i ove godine je oduševio sve prisutne, a valja napomenuti kako tema fašnika nema nikakve poveznice s EPK Riijeka 2020.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

4. Karašicka Republika proglašena je u subotu,15. veljače u valpovačkom dvorcu na MaskoTrash Love edition zabavi koja je oborila rekorde posjećenosti. Bilo je više maskiranih, ali i djevojaka kao i nepoznatih ljudi (najveća sreća organizatora). Za novog Grofmanna Karašicke Republike slučajnim izvlačenjem iz šešira odabran je Marijan Mandić iz Valpova koji je odmah proglasio novih 7 ministara, tako da Vlada Karašicke Republike trenutačno broji 51 ministra. Ne treba napomenuti kako je jedan od ministara postao i Grofmannov brat Josip također:

Matej Strišković – Ministar svemira

Josip Mandić – Ministar mog brata Josipa također

Marko Bušić – Ministar ladovine i lagodnog života

Lana Loknar – Ministrica visokih tonova i blokova

Nina Brajdić – Ministrica glatkih šankova

Tin Janeš – Ministar žara, para i kotličara

Vladimir Đurović – Ministar seksizma i šovinizma

 


Izdvojeno

Reci što misliš!