Vijesti / Regija

KORONAVIRUS NA HRVATSKOM PRAGU

I 200 Požežana u samoizolaciji zbog koronavirusa, Osječani zasad bez simptoma i slobodni

I 200 Požežana u samoizolaciji zbog koronavirusa, Osječani zasad bez simptoma i slobodni
Ilustracija (Luka Stanzl/PIXSELL)

Što zbog hodočašća, što zbog karnevala, brojni su Slavonci prošloga vikenda bili u Italiji. Među njima i skupina od dvjestotinjak Požežana koja je po povratku iz Padove stavljena u samoizolaciju

Kako prenosi Sbplus.hr dvjestotinjak je Požežana po povratku s hodočašća iz Padove stavljeno u samoizolaciju, kako bi se na taj način spriječila mogućnost širenja zarazom koronavirusom. 

Međutim, Požežani koji su se vratili iz Padove u nedjeljnim ranim jutranjim satima, tek su jutros dobili informacije da za njih slijedi dvotjedna samoizolacija iliti karantena, ali ne u bolnici, već u vlastitim kućama. U takozvanoj 'samoizolaciji', sami će morati kontrolirati pojavljuju li im se simptomi respiratornih problema, temperature ili kašlja te će se morati suzdržati od kontakta s vanjskim svijetom. Svakodnevno će biti u kontaktu s epidemiolozima.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U medijima se može čuti kako se pojava koronavirusa očekuje i u Hrvatskoj, ali tko će prvi biti na udaru i gdje će se pojaviti, naravno nitko ne može pretpostaviti. 

No osim Požežana koji su se vratili iz Padove treba navesti i Osječane koji su u subotu bili u turističkom posjetu Veneciji i čuvenom karnevalu. Svi oni koji smatraju da imaju simptome koronavirusa mogu se javiti na preventivni pregled u najbliži epidemiološki centar, ali zasada službenoga poziva nema i svi osječki turisti i dalje su slobodni i bez karantene. Kako doznajemo od jedne putničke agencije neki su se putnici samoinicijativno podvrgnuli prevetnivnim pregledima te dobili potvrdu da zasada nemaju simptoma i da nisu zaraženi.  


Izdvojeno

Reci što misliš!