Vijesti / Regija

GAJBA PIVA MANJE?!

Prema novim (europskim) pravilima nema više pada na tehničkom zbog manjih kvarova na vozilu

Prema novim (europskim) pravilima nema više pada na tehničkom zbog manjih kvarova na vozilu
Ilustracija (Dubravka Petric/PIXSELL)

Svi oni koji uvijek strahuju od tehničkoga pregleda vozila jer imaju neki manji kvar, kao što je manje oštećenje vjetrobranskog stakla ili vanjskog retrovizora, odsada mogu bezbrižnije spavati

Prema europskoj kategorizaciji kvarova, prenosi tportal.hr, oni se dijele na manje, veće i opasne, a zbog tih manjih kvarova više nema padanja na tehničkome pregledu vozila pa će mnogi moći odahnuti i na registraciju vozila krenuti bez gajbe piva u prtljažniku kako bi se umilili na provjeri.

Nećete pasti na tehničkome ispitu ako nemate reflektirajući prsluk ili je on oštećen ili neodgovarajućih karakteristika. Isto vrijedi i u slučaju izostanka ili manjkavosti kutije prve pomoći i kompleta rezervnih žarulja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pada nema čak ni ako je vjetrobransko staklo manje oštećeno i to ne smeta vidljivosti vozača, a manjim kvarom smatra se i to ako je samo jedan izvor svjetlosti na registarskoj pločici oštećen. 

Auspuh, odnosno ispušni sustav ne mora biti savršen. Površinska korozija na ispušnom loncu smatra se manjim nedostatkom i nije razlog za pad na tehničkom.

Jednostavnija su pravila i po pitanju karoserije. Ako ne utječu na funkcionalnost neće se smatrati većim kvarom ni ogrebotine, manja udubljenja i korozija. 

 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!