Vijesti / Regija

ZA GOSTE ISTANČANA UKUSA

Ugledni francuski magazin objavio 10 stranica pohvala o Slavoniji kao turističkoj destinaciji

Ugledni francuski magazin objavio 10 stranica pohvala o Slavoniji kao turističkoj destinaciji
Dubravka Petric/PIXSELL

Vrsni francuski novinar i jedan od najcjenjenijih francuskih fotografa za magazin Le Figaro pripremili su reportažu o Slavoniji, a opisali su ju kao "netkriveni kutak Europe za goste istančana ukusa"

CRO destinations prenosi na svojim mrežnim stranicama kako je velika pohvala za Slavoniju objavljena u jednome od najutjecajnijih francuskih medija - magazinu Le Figaro. 

Reportažu o iskustvima stečenim u Slavoniji i njezinim ljepotama na deset stranica pripremili su Jean-Louis Tremblais, vrsni novinar i Eric Martin, jedan od najcjenjenijih francuskih fotografa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Novinar i fotograf pripremili su fotoreportažu "Na granicama Hrvatske. Terasa na Dunavu", a rezultat je to njihova boravka u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji u rujnu prošle godine. 

Kako je riječ o vrlo popularnome magazinu ovu će reportažu zasigurno vijdeti milijunu potencijalnih francuskih turista, a stoji kako je Slavonija "muzej na otvorenom koji će oduševiti ljubitelje netaknute prirode i kulturne baštine, kao i one koje privlače neotkriveni krajolici daleko od turističke vreve i dobro poznatih lokaliteta".

Posebno su oduševljeni đakovačkom ergelom i uzgojem lipicanaca, a spomenuli su i brojne slavonske manifestacije kojima čuvamo autentičnost, kulturu, tradiciju. Naglašeno je kako je Slavonija i gastronomski raj. Predstavili su i popis atraktivnih restorana, hotela, muzeja, parkova, ali i ostale prirodne i kulturne znamenitosti, koje će zasigurno sada Francuzi htjeti i posjetiti. 

Nama ne preostaje ništa drugo negoli nadati se njihovim dolascima uz srdačnu dobrodošlicu! Jer i po tome smo poznati, zar ne?! 

 


Izdvojeno

Reci što misliš!