Vijesti / Regija

KVADRAT KUĆE ZA 500 EURA

Kuće u pola cijene zadržat će ljude u Slavoniji?!

Nesvakidašnju demografsku mjeru predložila je Općina Andrijaševci koja je u planu jeftino podijeliti 152 kuće

Općina Andrijaševci odlučila se za nesvakidašnju mjeru iz područja demografske politike te su stoga u fazi pripreme projekta za koji će pomoć tražiti i od države i od EU fondova. 

U planu su izgraditi cijelo naselje te u pola cijene dati kuće onima koji bi tamo živjeli. Riječ je o naselju Blace koje je početkom devedesetih bilo prognaničko naselje, a zatim derutno polje na 17 hektara zemlje koju je općina dobila od države i počela uređivati i pripremati i to za suvremeno naselje sa 152 jednoobrazne kuće.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Naš je cilj da one budu 50 posto vrijednosti trenutnih nekretnina na ovom području. Dakle, ako ćemo banalizirati, ako je 1000 eura kvadrat kuće, mi želimo da ovo bude 500. Tako jedino možete ljude ovdje dovesti", kaže HDZ-ov načelnik općine Andrijaševci Damir Dekanić.

Trenutno se traže modeli kako sve uskladiti i projekt prijaviti, ali i odrediđvanje kriterija tko i kako će moći dobiti zemljište ili gotovu kuću. 

Hoće li to zaustaviti iseljavanje iz Slavonije? U Općini Andrijaševci vjeruju da hoće, dok su sami mještani pomalo skeptični, jer napominju kako je puno važnije osigurati mladima radna mjesta. 


Izdvojeno

Reci što misliš!