Vijesti / Regija

NAJBOLJE PODUZETNIČKE IDEJE

Integracija punionice za električna vozila u javnu rasvjetu najbolja je poslovna ideja 2019.

Integracija punionice za električna vozila u javnu rasvjetu najbolja je poslovna ideja 2019.
OBŽ

Osječko-baranjska županija već 13. godinu bira najbolje poduzetničke ideje, a za 2019. nagradu je osvojio Jurica Perko iz Đakova

Osječko-baranjska županija dodijelila je diplome i nagrade najupješnijima na natječaju za najbolju poduzetničku ideju u 2019. godini. 

Kako stoji u priopćenju na njihovoj službenoj stranici, nagrade je uručio zamjenik župana Goran Ivanović, a najbolja poduzetnička ideja jest ona pod nazivom Jellyfish koju je osmislio Jurica Perko, osnivač start up tvrtke Jellyfish d.o.o. Đakovo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Moja poslovna ideja je integracija punionica za električna vozila u infrastrukturu javne rasvjete. Naglasak na iskorištavanju već postojeće infrastrukture koja je dostupna na svakom koraku u općinama i gradovima, a nije dovoljno iskorištena. Zbog povećanja broja električnih vozila došli smo na ideju da proizvedemo punionicu za električna vozila koja će jedinicama lokalne samouprave omogućiti proširenje mreže punionica i uštedu na inicijalnim troškovima. Sama punionica nije ništa novo, ona već postoji na tržištu te nisu potrebni dodatni radovi već se punionice mogu integrirati u postojeći sustav javne rasvjete." - riječi su Jurice Perka. 

Uz diplomu dobio je i novčanu nagradu u iznosu od 10 tisuća kuna. 

Drugu nagradu i 7 tisuća kuna dobila je tvrtka ESPV j.d.o.o. Osijek za projekt "Amicoeur - prijatelj srca". Poduzetnička ideja odnosi se na razvoj Amicoeur metode (uređaj + pripadajuća aplikacija/software) te njezino lansiranje na tržište i komercijalizaciju. Treću nagradu i iznos od 4 tisuće kuna primile su Anja Bašnec i Ivana Sović za projekt NUTRIKA - obrt za nutricionističko savjetovanje koji educira i praktično uči ljude o pravilnoj prehrani te pravilnom rasporedu i količini obroka.


Izdvojeno

Reci što misliš!