Vijesti / Regija

završetak do 2023. godine

Županija Osječko-baranjska i HT grade optičke mreže za 10000 korisnika

Županija Osječko-baranjska i HT grade optičke mreže za 10000 korisnika

Sporazum o partnerstvu u provedbi projekta „Izgradnja mreže sljedeće generacije bijelih područja Osječko-baranjske županije“ danas (29. siječnja 2020. godine) potpisali su župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić i operativni direktor Sektora za infrastrukturne usluge Hrvatskog telekoma d.d. Milan Meden

Vrijednost ovog projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na području općina Antunovac, Čepin, Erdut, Ernestinovo, Šodolovci, Vladislavci i Vuka je 54,21 milijun kuna, a njime se planira obuhvatiti gotovo 10.000 adresa, odnosno 9.603 privatne adrese, 364 poslovna korisnika i 24 javna korisnika.

"Osječko-baranjska županija je nositelj projekta kojim će na području sedam općina u osječkom okruženju osigurati brži i kvalitetniji širokopojasni internet, odnosno infrastrukturu koja donosi ogroman napredak, nove tehnologije i povećanje kvalitete života i rada građana i poslovnih subjekata u tim općinama", rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Operativni direktor Sektora za infrastrukturne usluge Hrvatskog telekoma d.d. Milan Meden iskazao je zadovoljstvo potpisivanjem partnerskog sporazuma.

"Ukupna investicija iznosi 54 milijuna kuna, pri čemu su izravna ulaganja u infrastrukturu 34,8 milijuna kuna. Ovim projektom svi žitelji ovog kraja imat će priliku dobiti širokopojasni internet minimalne brzine 40 megabita i više, a gradit ćemo minimalno 90 posto optike, što znači da će 10.000 potencijalnih korisnika moći imati brzine najmanje 100 megabita ili više. Kako je Vlada RH proglasila Osijek prvim 5G gradom u Hrvatskoj, HT nastavlja infrastrukturna ulaganja u optičku i mobilnu 5G mrežu, a to znači da će ovo područje biti pokriveno novim širokopojasnim tehnologijama, podići ćemo korisničko iskustvo, povećati sadašnje brzine interneta, omogućiti nove usluge i otvarati nova radna mjesta", kazao je Medan.

Pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove Europske unije Nataša Tramišak rekla je da Osječko-baranjska županija uspješno privodi kraju realizaciju ovog projekta razvoja širokopojasne infrastrukture na području općina u okruženju grada Osijeka koje nemaju odgovarajuću infrastrukturu te da takve projekte planira nastaviti i u sljedećem razdoblju. Naglasila je da je riječ o ulaganju privatnih sredstva i sredstva EU, a lokalne zajednice i Osječko-baranjska županija ne trebaju ništa izdvajati iz svojih proračuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!