Vijesti / Regija

prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta

Županija osigurala novi prostor i opremu za 7 ambulanti Doma zdravlja Đakovo

Županija osigurala novi prostor i opremu za 7 ambulanti Doma zdravlja Đakovo
OBŽ

Ambulante su smještene u prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta kojeg je Ministarstvo zdravstva još 2009. godine zatvorilo i prostor je godinama stajao neiskorišten

Župan Ivan Anušić jučer je posjetio i Dom zdravlja Đakovo na lokaciji Petra Preradovića 2, gdje su izvršeni infrastrukturni radovi na uređenju novih ordinacija specijalističke i opće medicine te nabavljena nova medicinsko-tehnička i dijagnostičko-terapijska oprema. Riječ je o investiciji u sklopu prenamjene objekta bivšeg rodilišta. Ukupno procijenjeno ulaganje u Dom zdravlja Đakovo kroz projekt „Dostupnije primarne zdravstvene zaštite na području Osječko-baranjske županije“ iznosi 5.674.150,13 kuna, dok ukupna ulaganja kroz ovaj projekt na području županije iznose nešto više od 26 milijuna kuna.

"Radovi su završeni u uskoro očekujemo useljenje sedam ambulanti. Za infrastrukturne radove utrošeno je 3,3 milijuna kuna, a obnovljeno je sve, od podova preko instalacija do krova. Kroz projekt „Dostupnija primarna zdravstvena zaštita“ za nabavu medicinsko-tehničke i dijagnostičko-terapijske opreme ambulanti u Đakovu izdojeno je dodatnih 2,3 milijuna kuna, a ugrađeno je i dizalo", rekao je župan Ivan Anušić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ambulante su dobile uporabnu dozvolu, a sljedeći korak je preseljenje ordinacija za što se uskoro očekuje suglasnost Ministarstva zdravstva. U navedenom prostoru stoga se uskoro očekuju oftalmološka, psihijatrijska te ordinacija opće interne medicine u kojoj će raditi dijabetolog. Ostale četiri ambulante namijenjene su liječnicima obiteljske medicine. Preseljenjem ambulanti obiteljske medicine postići će se veća kvaliteta zdravstvene usluge jer zbog nedostatka prostora ambulante su radile u istom prostoru, ali različitim smjenama.

Ambulante su smještene u prostoru nekadašnjeg đakovačkog rodilišta kojeg je Ministarstvo zdravstva još 2009. godine zatvorilo i prostor je godinama stajao neiskorišten. Kompletnom obnovom i opremanjem, pacijenti s područja Đakova i Đakovštine dobili su moderno opremljenih, nešto više od 400 metara kvadratnih prostora gdje će im se pružati primarna zdravstvena zaštita.

Iz decentraliziranih sredstava Osječko-baranjske županije tijekom prošle je godine uloženo dodatnih nešto više od dva milijuna kuna i to za nove uređaje, adaptaciju prostora te projekte koji se provode u Domu zdravlja. Ravnatelj Doma zdravlja Đakovo Boro Knezović stoga naglašava kako će se ovim investicijama značajno povećati kvaliteta usluga cijelog Doma zdravlja.


Izdvojeno

Reci što misliš!