Vijesti / Regija

kazne za prekršitelje

Vozili pod utjecajem alkohola, a neki i bez vozačke dozvole pa završili u pritvoru

Vozili pod utjecajem alkohola, a neki i bez vozačke dozvole pa završili u pritvoru
Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Policijski službenici imali su pune ruke posla za Vincekovo koje je iza nas

Ovoga puta, policija je djelovala i preventivno su 21. i 22. siječnja policijski službenici Postaje prometne policije Osijek proveli akciju "Vinskom cestom, ali ne s više od 0,5 g/kg". Policijski službenici uručivali su letke i razgovorom s građanima upozoravali na poštivanje prometnih propisa, u svrhu postizanja povoljnog stanja sigurnosti na cestama.

Tijekom 21. i 22. siječnja na postajnom području Postaje prometne policije Osijek dogodile su se četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i nije bilo evidentiranih prometnih nesreća u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola.

Nažalost, bez obzira na trud policije, na području PU osječko-baranjske tijekom 22. siječnja dogodilo se osam prometnih nesreća, a ukupno je pet osoba zadobilo lake tjelesne ozljede. Na području Belog Manastira dogodile su se tri prometne nesreće, po dvije na području Osijeka i Belišća i jedna na području Đakova. 

Uhićeni zbog kršenja odredbi Prekršajnog zakona

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Jučer, 22. siječnja, na području Policijske uprave osječko-baranjske u kontroli prometa zaustavljeno je pet vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,45 sati u Martinu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen vozač osobnog automobila 26-godišnji hrvatski državljanin iz Našica. Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu.

Jučer, u 15,10 sati, u Osijeku, na Državnoj cesti 2 (južnoj zaobilaznici) u nadzoru prometa zaustavljen je 58-godišnji hrvatski državljanin iz Livane za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije.
Vozaču je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,77 grama po kilogramu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.

U 17,45 sati, u Mandićevcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede. Vozač, 66-godišnji hrvatski državljanin iz Slatinika Drenjskog, upravljao je osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije. Vozaču je isteklo važenje vozačke dozvole i nije je imao kod sebe. Utvrđena mu je prisutnost alkohola u krvi od 2,26 grama po kilogramu.  

Za navedene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 43.600 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije šest mjeseci i dvanaest negativnih prekršajnih bodova.

U 22,00 sata, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 52-godišnji hrvatski državljanin iz Šećerane. Vozač je upravljao osobnim automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. Vozač je u proteklih pet mjeseci dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima pod zabranom te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu.


Izdvojeno

Reci što misliš!