Vijesti / Regija

s područja slatine i osijeka

38-godišnjak iz Slatine i njegov vršnjak iz Osijeka švercali duhan

38-godišnjak iz Slatine i njegov vršnjak iz Osijeka švercali duhan
Ilustracija (MUP)

U četvrtak, 9. siječnja u 17.35 sati, policijski službenici iz Slatine u primopredaji duhana u naselju Kozice, zatekli su dvojicu 38–godišnjaka sa područja Slatine i šireg područja Osijeka

U četvrtak, 9. siječnja u 17.35 sati, policijski službenici iz Slatine u  primopredaji duhana u naselju Kozice,  zatekli su dvojicu 38 – godišnjaka sa područja Slatine i šireg područja Osijeka.

Prilikom zatjecanja uoćen je osobni automobila  osječkih registarskih oznaka vlasništvo 38-godišnjaka u kojem su se nalazile dvije PVC vreće ispunjene sitno rezanim duhanom koji nije bio označen duhanskim markicama Ministarstva financija.
Provedenom pretragom automobila osječkih registarskih oznaka utvrđeno je kako se u istom nalazi  ukupno 20 kilograma sitno rezanog duhana.
 
Tijekom kriminalističkog istraživanja i provedenim pretragama na području Slatine, kod 38-godišnjaka pronađeno je 14 PVC vreća ispunjenih sitno rezanim duhanom ukupne težine 139 kilograma i 40 PVC vreća ispunjenim duhanom u listu težine oko 916 kilograma koji duhan nije bio označen nadzornim markicama, rezalica za duhan ručne izrade te digitalna vaga.
 
Protiv dvojice 38–godišnjaka  slijede kaznene prijave ODO Virovitica zbog počinjenih kaznenih djela nedozvoljena trgovina i zahtjevi za pokretanje porezno upravnog postupka nadležnim carinarnicama.
 
Nadalje, provedenim kriminalističkim istraživanjem dana 14. siječnja, došlo se do saznanja da je 38-godišnjak tijekom 2019. godine navedeni duhan kupovao nelegalno  u više navrata od uposlenika u tvrtci koja se bavi proizvodnjom duhana.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad uposlenikom tvrtke utvrđeno je postojanje osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela pronevjera i nedozvoljena trgovina.


Izdvojeno

Reci što misliš!