Vijesti / Regija

na pg batina i slavonski brod

Pokušali prošvercati 1.960 kutija cigareta i 19 kilograma duhana

Pokušali prošvercati 1.960 kutija cigareta i 19 kilograma duhana
Ilustracija (carina.gov.hr)

Na graničnim prijelazima Slavonski Brod i Batina ovlašteni carinski službenici spriječili su pokušaj krijumčarenja ukupno 39 200 komada cigareta i 19 kilograma sitno rezanog duhana

Prilikom ulaska u carinsko područje Unije na graničnom prijelazu Slavonski Brod, državljanin Bosne i Hercegovine je 5.siječnja 2020.godine u osobnom vozilu francuskih registarskih oznaka na skriven način pokušao unijeti 7800 komada cigareta Monte nadzornih markica Crne Gore i 19 kilograma sitno rezanog duhana bez nadzornih markica. Roba je bila skrivena  u prednjem i zadnjem braniku, prednjem blatobranu i podvozju vozila.

Prekršajnim nalogom stranci je izrečena novčana kazna u visini od 99.000,00 kuna i 100,00 kuna troškova prekršajnog postupka, a roba koja je predmet prekršaja je oduzeta.  
 
Zbog počinjenja kaznenog djela izbjegavanja carinskog nadzora 6.siječnja 2020. podnijeta je kaznena prijava ODO Osijek protiv državljanina Republike Sjeverne Makedonije koji je kao vozač teretnog motornog vozila na graničnom prijelazu Batina  na neprijavljen način pokušao unijeti u carinsko područje Unije ukupno 31 400 komada cigareta s nadzornim markicama Republike Sjeverne Makedonije raznih marki  (Lucky Strike, Marlboro, Boss, Pall Mall, Jade, Rodeo, West Silver, Winston) i skrivenih u kabini i spremištu teretnog vozila.

Roba koja je predmet kaznenog djela privremeno je oduzeta. Obračunata je trošarina u iznosu od 29.203,40 kuna.


Izdvojeno

Reci što misliš!