Vijesti / Regija

Muž navodno priznao ubojstvo

Detalji užasa kod Vukovara: ''To je monstrum! Sve je pomno isplanirao. Dok je ljubio djecu, ona se raspadala u septičkoj''

Sinovi Ivan i Ante kažu kako su majku tražili te da im se zadnji put javila u lipnju ove godine

Policija zbog sumnji u ubojstvo 46-godišnje Anice Buile koja je pronađena mrtva u septičkoj jami u Petrovcima pokraj Vukovara uhitila je njena supruga Zorana Builu. Anicina obitelj ispričala je detalje o Anici te njenom suprugu Zoranu. 

Podsjetimo, Anica Buila je prije četiri mjeseca ubijena u njihovoj obiteljskoj kući, a onda je njezino tijelo bačeno u septičku jamu u stražnjem dijelu dvorišta, odakle su ga vatrogasci izvadili u srijedu 6. listopada u poslijepodnevnim satima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Najviše mi je žao što sam je uoči prošloga Božića vratio kući. Htjela se vratiti zbog Martina, našeg najmlađeg brata, jer se bojala za njega. Tada sam očuhu rekao: "Ne daj Bože, da joj padne dlaka s glave! Na žalost, dogodilo se ono najgore", rekao je jedan od četvorice Anicinih sinova Ivan S

Zadnji kontakt je imao s mamom krajem lipnja. Na kasnije pozive, kako kaže, nije se javljala. 

"On je tih prvih tjedana govorio da je i sam slabo viđa, da se kasno vraća kući, ali da je tu. Iskreno, nismo odmah posumnjali na najgore", ispričali su sinovi iz Anicinog prvog braka, Ivan i njegov stariji brat Ante za Jutarnji list. 

Majka ubijene Anice kazala je da je njen zet monstrum te da je sve isplanirao.

"Nema on nikakav PTSP, to je monstrum koji je sve pomno isplanirao. Bio je pritajen, miran, došao nam je u kuću prije tri tjedna, ljubio nas, grlio, držao moju praunučicu, Aničinu unučicu, a za to vrijeme moje se dijete raspadalo u septičkoj jami", kazala je majka. 

Kako kaže, Zoran im je govorio da mu se Anica javila te je slao SMS-ove u kojima mu je Anica pisala da želi razvod i podjelu imovine. 

"Danas znamo da je te poruke s njenog mobitela on slao sam sebi, a onda prodavao priču i nama i policiji. Užas!", rekao je sin Ivan. Dodao je i da nije istina da je i ranije njegova majka odlazila od kuće na nekoliko dana. 

"Jedino kada je otišla je to prošle zime kad ju je on lažno prijavio za prijetnju, pa je dobila zabranu prilaska, a onda se u dogovoru s njim zbog Martina vratila kući", rekli su Ivan i Ante. 

"Još je u svađama spominjao da će završiti u septičkoj jami"

Prisjetio se Ivan i da su u srpnju bili u pretrazi kuće te da unutra nije bilo nikoga. Obavijestili su i policiju, i kako kaže, jedino nisu pregledali septičku.

"Strašno! A, onda kada smo doznali što je učinio s maminim tijelom sjetili smo se kako joj je u svađama, pokazujući u septičku, govorio: "Završit ćeš ti tamo unutra!" Da smo se toga barem ranije sjetili", kazao je Ivan koji je priznao da se bojao očuha. 

Kazao je i kako su imali vojni režim te da ih je očuh tukao i da su išli spavati bez večere. 

Na Svi svete je, kaže, nazvao Zorana i rekao mu da izvoli pronaći njegovu majku i da je želi vidjeti u kući kada sljedeći put dođe, a ovaj mu je odgovorio da mu je policija zabranila izlazak iz kuće, što je, kaže, bila još jedna njegova laž. On i Ante vidjeli su očuha u srijedu kada ga je policija odvodila iz kuće, kao i u četvrtak kada su ga doveli na poprište zločina. Kažu da ih je samo hladno pogledao. Majka ubijene žene, pak, ne prestaje plakati. Kaže da je krajem listopada policiji rekla da sumnja da ju je muž ubio, piše Jutarnji list.

"Onda sam počela razmišljati, a što ako sam ga krivo optužila, počela sam skupljati snagu da kleknem pred njega i molim za oprost ako sam u krivu. Lomilo se u meni sve, a sada se pokazalo da sam bila u pravu", rekla je nesretna majka.

Iako su u javnosti ostale nedoumice oko vremena nestanka i vremena prijave nestanka, iz policije tvrde da je žrtva zadnji put viđena 5. srpnja. Nestanak je 29. srpnja prijavila njezina majka i tada je počeo „veliki intenzitet traganja i obavijesnih razgovora kao i testiranja poligrafom“. Do najcrnjeg scenarija na kraju su došli upravo tragom SMS poruka. Pretpostavlja se da su policijski informatičari otkrili da je lokacija s koje su slane poruke na Zoranov mobitel ista na kojoj se i on nalazio.

Prema informacijama kojima raspolaže Jutarnji, Zoran je priznao ubojstvo istražiteljima, a u kući je pronađen i nož za koji se sumnja da je počinjeno ubojstvo. 

Izdvojeno


Reci što misliš!