Vijesti / Regija

DONACIJA

U Baranju stigla još tri vatrogasna vozila iz Nottinghama

U Baranju stigla još tri vatrogasna vozila iz Nottinghama
OBŽ

Na području Osječko-baranjske županije tako će od sada operativno djelovati 11 britanskih vatrogasnih vozila

Ispred Vatrogasnog doma DVD Kneževi Vinogradi juler (9. rujna 2019. godine) na prigodnoj svečanosti obavljena je primopredaja tri vatrogasna navalna vozila, koja su vatrogasci iz Nottinghama donirali JPVP Beli Manastir (2) i DVD-u Kešinci (1). Primopredaji je uz predstavnike Vatrogasne zajednice Osječko-baranjske županije i vatrogasnih društava, nazočio i zamjenik župana Goran Ivanović.

Riječ je o nastavku prošle godine započetog projekta nabave vatrogasnih vozila za vatrogasna društva na području Osječko-baranjske županije pod nazivom „Croatian Wheels“. Projekt je potaknula tajnica Vatrogasne zajednice Baranja Renata Čete, a preko njega je već donirano sedam vatrogasnih navalnih vozila (i isporučeno za DVD-ove Karanac, Petlovac, Ladimirevci, Josipovac, Belišće i Popovac, te JPVP Beli Manastir), dok je vatrogasno vozilo „Ford Ranger“ isporučeno DVD-u Kneževi Vinogradi.

mini_IMG_6792
Vatrogasci iz Notthinghama donirali šest vatrogasnih vozila vatrogascima Osječko-baranjske županije

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na području Osječko-baranjske županije tako će od sada operativno djelovati 11 britanskih vatrogasnih vozila. Osim vozila koja su nabavljena u vatrogasnoj postrojbi Hereford & Worcester Fire Authority, britanski vatrogasci donirali su i opremu za gašenje požara i druge tehničke intervencije, što među ostalim uključuje kompletan hidraulički alat i lako prijenosne  motorne pumpe. Tijekom svoga boravka u Baranji, engleski vatrogasci obave i kratku obuku vatrogasaca koji primaju ova vozila, i to ponajviše na upoznavanju sa samim vozilom i ugrađenom pumpom.

Tajnica Vatrogasne zajednice Baranja Renata Čete zahvalila je svim sudionicima u projektu, osobito donatorima, županu Ivanu Anušiću i zamjeniku župana Goranu Ivanoviću na svesrdnoj potpori te gradonačelnicima i načelnicima koji su prepoznali vrijednost i važnost podizanja vatrogastva na višu razinu u Osječko-baranjskoj županiji.

Veliku ulogu u ovom projektu imaju profesionalni vatrogasci Kevin Ruan i Grant Smith, pripadnicima vatrogasne postrojbe iz okruga Nottinghamshire, koji su kao donatori u Hrvatskoj aktivni pet godina, te su već dovezli 11 vatrogasnih vozila na područje Varaždinske županije, a sada još toliko u Osječko-baranjsku županiju.

Izdvojeno


Reci što misliš!