
Za detaljniju analizu RTL je otišao na Agronomski fakultet, gdje iskusni profesor potvrđuje da kvaliteta mesa značajno ovisi o prehrani svinja
Jeste li se ikada zapitali koja je razlika između svinje iz slobodnog uzgoja koja se hrani kukuruzom i sojom i one koja se hrani prirodnom ishranom?
Fotografije dviju takvih svinja izazvale su veliku raspravu na platformi X.
Kako bis saznali što se više traži, RTL Direkt razgovarao je s mesarima. “Stariji ljudi preferiraju nešto masnije meso, dok mladi biraju libio ili nemasno. Masnije meso je ukusnije jer je mekše, ali se višak masnoće može ukloniti”, objašnjava mesar Zdravko Horvatić.
Za detaljniju analizu RTL je otišao na Agronomski fakultet, gdje iskusni profesor potvrđuje da kvaliteta mesa značajno ovisi o prehrani svinja.
Iako previše kukuruza u industrijskoj hrani može negativno utjecati, to se ne očituje nužno u količini masnoće.
Opširnije u video prilogu: