Vijesti / Ostalo

ipak neće studirat dok je ministar

Anušić zamrznuo svoj status studenta: ''Fakultet i profesore želim rasteretiti pritiska''

Anušić zamrznuo svoj status studenta: ''Fakultet i profesore želim rasteretiti pritiska''
Davor Javorović/PIXSELL

"Po objavi članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija izazvati veliki interes i potencijalni pritisak na profesore fakulteta. Shodno tome, odlučio sam zamrznuti studentski status kako bih fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska", napisao je Anušić

Novi ministar obrane Ivan Anušić odlučio je zamrznuti studentski status nakon što su mediji prenijeli informaciju da je još uvijek student, piše Danas.hr.

Anušić se sada oglasio na društvenoj mreži X, nekadašnjem Twitteru te objasnio da se na ovakav potez odlučio kako bi fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Po objavi članka o mom studiju, uvidio sam da će moja ministarska funkcija izazvati veliki interes i potencijalni pritisak na profesore fakulteta. Shodno tome, odlučio sam zamrznuti studentski status kako bih fakultet i profesore rasteretio interesa i pritiska", napisao je.

Ministar je ranije saborskim zastupnicima objašnjavao da je napustio srednju školu sa 17 godina kada je otišao u rat, a kad po povratku s terena 1993. ju je završio. Nekima je za oko upalo njegovo fakultetsko obrazovanje koje je počelo još 1997., a traje i danas.

S Kineziološkog fakultetu u Zagrebu za Jutarnji list su potvrdili da je Anušić 2021. godine završio preddiplomski stručni studij "Izobrazba trenera" te da je trenutno upisan na stručni diplomski studij istog naziva gdje je apsolvent.

Anušić je, inače, još 1997. upisao prvi dio fakultetskog obrazovanja. Radilo se o dvogodišnjem stručnom specijalističkom studiju za višeg trenera sportske rekreacije te ga je dovršio 2001. Nakon toga je upisao ranije spomenuti preddiplomski studij za izobraznu trenera (sportska rekreacija), i naposljetku nastavak na diplomskoj razini.

Ministar je spomenutom portalu također poručio da neće zamrznuti status studenta. "Kako sam sada u Zagrebu, bliže fakultetu, svakako ću si dati truda i nastaviti studij koji sam započeo prije dvije godine", kazao je. No, sudeći po njegovoj novoj objavi, brzo se predomislio.


Izdvojeno

Reci što misliš!