Vijesti / Ostalo

Završili u zatvoru

Dva Vukovarca iznuđivala novce od brazilskih prostitutki i tražili da im pronađu nove koje bi radile za njih

Dva Vukovarca iznuđivala novce od brazilskih prostitutki i tražili da im pronađu nove koje bi radile za njih
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Potkonjak, po zanimanju kuhar te Avrić, tehničar za vozila sumnjiče se za kazneno djelo pokušaja trgovine ljudima i iznudu

28-godišnji Jovica Potkonjak, Vukovarac s trenutnom adresom u Puli te 30-godišnji Nemanja Avrić, Vukovarac s adresom u Markušici smješteni su u riječki zatvor zbog iznuđivanja novca od dviju brazilskih prostitutki, kao i traženja od njih da im nađu još pet prostitutki iste nacionalnosti koje bi radile za njih.

Naime, sudac im je istrage Županijskog suda u Rijeci odredio istražni zatvor zbog opasnosti da bi, ostanu li na slobodi, mogli utjecati na svjedokinje, odnosno na žrtve kaznenih djela i ponoviti kazneno djelo. Potkonjak, po zanimanju kuhar te Avrić, tehničar za vozila sumnjiče se za kazneno djelo pokušaja trgovine ljudima i iznudu. Iako se ne terete da su podvodili dvije Brazilke, koje su ujedno i sestre, sumnja se na to da su iskorištavali njihov položaj, nepoznavanje hrvatskog jezika i propisa te činjenicu da oglašavaju kako pružaju seksualne usluge.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U prvom inkriminiranom događaju dvojica se Vukovarca terete da su 15. travnja poslijepodne nasilno ušli u apartman dviju Brazilki u Osijeku. Avrić se lažno predstavio kao policajac te tražio od Brazilki da mu predaju tisuću eura. Prijetili su im i deportacijom, istovremeno ih pokušavajući vrbovati da za njih rade kao prostitutke.

Kako nisu imale traženi iznos novca, „policajac” i njegov partner pregledali su njihove osobne stvari i zadržali putnu ispravu jedne Brazilke, dok ne predaju novac. Prestrašene, sestre su to učinile idućeg dana, predavši dvojici u trgovačkom centru u Osijeku 700 eura. No, dvojica su nakon toga i dalje održavali konktakt s Brazilkama kako bi ostavili dojam da ih konstantno nadziru. Terete se i da su Brazilkama prijetili da će morati raditi za njih, pa da im pronađu i angažiraju još pet seksualnih djelatnica iz Brazila koje bi radile za njih, a oni bi ih štitili, kako to već inače rade makroi.

Drugi slučaj koji je završio iznudom novca dogodio se 5. svibnja oko 22 sata, u apartmanu u Puli kojega su unajmile dvije Brazilke. Tada se pak Potkonjak u komunikaciji lažno prikazivao kao onaj koji će koristiti njihove seksualne usluge. Nakon dogovora došao je do njihovog apartmana i nasilno ušao unutra te počeo prijetiti, tražeći 500 eura. Prestrašene, sestre iz Brazila predale su mu 300 eura. I u ovom se slučaju od Brazilki tražilo da vrbuju novih pet djevojaka iz svoje zemlje koje će se prostituirati za njihov račun.

Potkonjak se sumnjiči da je govorio kako će biti kako on kaže, inače će biti deportirane. Prestrašene, dvije su Brazilke pristale pronaći nove prostitutke.

Međutim, na tome je sve za sada ostalo, a na kraju su dvojica osumnjičenih završila u riječkom istražnom zatvoru. Službeni podatci govore da su dvojica pritvorenika već osuđivana, ali za druga kaznena djela, piše Burin.hr.


Izdvojeno

Reci što misliš!