Vijesti / Ostalo

zlonamjerna elektronička pošta

Dobili ste email od Božinovića o pedofiliji? Odmah ga obrišite

Dobili ste email od Božinovića o pedofiliji? Odmah ga obrišite
Luka Stanzl/PIXSELL

Radi se o „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati

U srijedu, 19. travnja 2023. godine na veći broj adresa elektroničke pošte različitih primatelja u Hrvatskoj dostavljena je lažna poruka, odnosno lažno upozorenje ustrojstvene jedinice Ministarstva unutarnjih poslova – PU zagrebačke s lažnim potpisom ministra unutarnjih poslova dr. sc. Davora Božinovića.

U navedenoj poruci se korisnika upozorava na posjedovanje dokaza o posjećivanju internet stranica na štetu maloljetnika.

Policija obavještava građane kako se radi o tzv. „phishing“ kampanji, odnosno pripremnim radnjama radi počinjenja prijevare te je poruku dovoljno obrisati i na nju ne odgovarati. Naime, radi se o niskoj razini kibernetičke opasnosti i u konkretnom slučaju cilj je počinitelja, koji se najčešće nalaze izvan Europske unije, da u daljnjoj komunikaciji putem elektroničke pošte navedu građane da im uplate određeni iznos na račune u inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!