Vijesti / Ostalo

isplate od utorka

Više od 15 tisuća umirovljenika dobiva jednokratnu novčanu pomoć

Više od 15 tisuća umirovljenika dobiva jednokratnu novčanu pomoć
PIXSELL

Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu

Jednokratnu novčanu pomoć radi ublažavanja posljedica rasta troškova života od sutra će dobit 15.223 umirovljenika, uključujući one kojima su uz hrvatsku mirovinu isplaćuje i mirovina iz inozemstva, priopćio je danas Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje (HZMO).

Jednokratna novčana pomoć bit će isplaćena korisnicima koji primaju mirovinu iz inozemstva (uz onu koju su ostvarili u Hrvatskoj) i onima koji spomenutu pomoć nisu dobili u prosincu prošle godine, iako imaju navršenih razdoblja osiguranja u inozemstvu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za isplatu jednokratne novčane pomoći u ožujku izdvojeno je 1,447.729 eura iz državnog proračuna.

Osim njih, pomoć radi ublažavanja posljedica inflacije dobit će umirovljenici koji su do kraja prošle godine ostvarili pravo na hrvatsku mirovinu.

Navedeni korisnici bili su obvezni do 28. veljače HZMO-u dostaviti dokaz o neto iznosu mirovine za prosinac 2022. koju je isplatio inozemni nositelj osiguranja ili izjavu da ne primaju inozemnu mirovinu (u slučaju korisnika koji su u prethodnoj godini ostvarili hrvatsku mirovinu).


Izdvojeno

Reci što misliš!