Vijesti / Ostalo

uhićanja u vsž

MUP i USKOK o uhićenju župana Dekanića

MUP i USKOK o uhićenju župana Dekanića
Davor Javorović/PIXSELL

Uhićenja su, kako se neslužbeno doznaje, povezana s prometnom nesrećom u kojoj je sudjelovao uoči Uskrsa prošle godine kod Cerne

MUP je objavio priopćenje o uhićenju vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, troje policajaca i još dvije osobe. 

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta – Služba Osijek, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, započeli su rano jutros realizaciju kriminalističkog istraživanja zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela protiv službene dužnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kriminalističkim istraživanjem obuhvaćeno je više osoba među kojima je i nositelj izvršne vlasti na regionalnoj razini te više policijskih službenika.

Tijekom dana provodit će se hitne dokazne radnje, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja PNUSKOK – Služba Osijek dovest će osobe pritvorskom nadzorniku, a Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta podnijet će kaznenu prijavu", priopćio je MUP. 

Priopćenjem se javio i USKOK:

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

Navedene radnje provode se na području Vukovarske županije u odnosu na više osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. U ovom trenutku može se potvrditi da su među uhićenim osobama i župan jedne županije te više policijskih službenika.

Nakon ispitivanja osumnjičenika USKOK će donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćio je USKOK.


Izdvojeno

Reci što misliš!