Vijesti / Ostalo

novi paket mjera

Nova lista proizvoda zamrznutih cijena: Svinjskog mesa više nema, suncokretovo ulje jeftinije

Nova lista proizvoda zamrznutih cijena: Svinjskog mesa više nema, suncokretovo ulje jeftinije
Emica Elvedji/PIXSELL

Prijedlog cijene za litru suncokretovog ulja iznosi 1,72 eura što je 10 centi jeftinije nego dosad. Svinjska lopatica i vratina ukinuti su s popisa, a dodano je carsko meso

Doći će do promjena u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica, rekao je premijer Andrej Plenković na predstavljanju četvrtog paketa mjera pomoći za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenata, koji bi trebao vrijediti godinu dana, a težak je 1,7 milijardi eura.

Plenković je, između ostalog, predstavio i promjene u ograničenju cijena osnovnih prehrambenih namirnica.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suncokretovo ulje bit će nešto jeftinije nego dosad, javlja Danas.hr.

"Zbog moguće nestašice proizvoda svinjskog mesa (lopatica i vratina) shvatili smo da postoji mogućnost da ako ostanu ograničene cijene da ih možda neće biti pa ćemo ih maknuti u četvrtak s liste, ali smo stavili carsko meso po cijeni od 3,79 eura", rekao je Plenković.

Prijedlog cijene za litru suncokretovog ulja iznosi 1,72 eura, litre mlijeka s 2,8 posto mliječne masti 0,98 eura, glatko brašno tip 500 0,80 eura. Oštro brašno tip 400 po 0,83 eura po kilogramu baš kao i bijeli šećer kristal 1,33. Prijedlog cijene za cijelo pile 3,32 eura, kilogram svinjskog mljevenog mesa po cijeni od 4,11 eura, a novo na listi je carsko meso po cijeni od 3,79 eura po kilogramu.


Izdvojeno

Reci što misliš!