Vijesti / Ostalo

bespravni objekt?

Slavonki u Istri inspekcija srušila kuću, a ona tvrdi: "Imam papire"

Slavonki u Istri inspekcija srušila kuću, a ona tvrdi:
Srećko Niketić/Pixsell

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je kako je prije rušenja provjerena sva dokumentacija, a u pojedinim slučajevima utvrđeno je čak i falsificiranje

Danas je u Štanjeri kraj Rovinja srušen prvi od 14 nelegalnih objekata na tom području. Za prvi je izabran objekt žene iz Pakraca koja radi u Italiji, a sama vlasnica je putem odvjetnika iskazala neslaganje s rušenjem jer ima Rješenje o izvedenom stanju iz 2017. godine.

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić rekao je kako je prije rušenja provjerena sva dokumentacija, a u pojedinim slučajevima utvrđeno je čak i falsificiranje.

"Prije nego idemo na zadnje rješenje o izvršenju, apsolutno se kontroliraju svi dokumenti u predmetu. U nekoliko predmeta smo ustanovili da dokumenti koji su predani da bi se potencijalno nešto moglo legalizirati, nisu bili izdani od tijela čije su zaglavlje nosili. To smo pitali i nadležna tijela i oni su nam potvrdili da su to dokumenti koje oni nikad nisu izdali. Dakle radi se vjerojatno o falsifikatima i te slučajeve smo prijavili nadležnim tijelima", kazao je Mikulić.

Rušenje bespravnog objekta u Istri Fotogalerija

 


Izdvojeno

Reci što misliš!